Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Българите на Световните игри на Спешъл Олимпикс 2019 в Абу Даби

Българите на Световните игри на Спешъл Олимпикс 2019 в Абу Даби

Българите на Световните игри на Спешъл Олимпикс 2019 в Абу Даби - изображение

Българските параолимпийци се представиха повече от достойно на световните игри на Спешъл Олимпикс, които се проведоха в Абу Даби (ОАЕ).

Късно вечерта на 16 март, Илиана Цветанова от Ихтиман завоюва златен медал в конния спорт, в дисциплината паркур. В същата дисциплина имаме и сребърен медал, който бе спечелен от софиянката Цветелина Георгиева. Пълният комплект медали бе събран благодарение на бронза на Виктор Христов. Треньор на отбора по езда е Стоица Аргилашки от ездови клуб „Конкур“.

Илиана Цветанова І място Цветелина Георгиева ІІ място Виктор Христов ІІІ място
Илиана Цветанова награждаване 1 място Награждаване 2 място Цветелина Георгиева паркур Награждаване Виктор Христов

Иван Нанев от Стара Загора пък спечели сребърен медал по бадминтон.

Иван Нанев - второ място бадминтон

Две четвърти места бяха завоювани от нашите плувци, като и двете бяха на 50 метра свободен стил. Те бяха постигнати от Нина Ал Рифаи, която е бивш състезател на Спешъл Олимпикс Сирия, и Харис Хаджиев.

Нина Ал Рифаи и Харис Хаджиев ІV място плуване
Нина Ал Рифаи Харис Хаджиев плуване 4 място

В силовия трибой (клек, мъртва тяга и вдигане на щанга от лежанка), отново имаме 2 четвърти места. Те бяха постигнати от деветнадесетгодишната Радена Ангелова от София и Николай Гърдев от Смолян.

Радена Ангелова и Николай Гърдев ІV място силов трибой
Радена Ангелова силов трибой ІV място Николай Гърдев ІV място силов трибой


Началото на най-голямото спортно събитие на Спешъл Олимпикс за 2019 година бе дадено от престолонаследникът на Абу Даби и заместник главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ шейх Мухамед Бин Зайед Ал Наян, който откри пищната церемония, като на нея той приветства над 7500 атлети и 3000 треньора, които представляваха 190 държави. Световните игри ще продължат до 21 март и в тях са включени 24 олимпийски спорта.

Редактор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСпорт и туризъмВидеоСпортЛайфстайлИсторияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиАлт. медицинаНормативни актове