Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Грандиозна гала вечер по кикбокс и муай тай на веригата МТGP ще зарадва българските фенове в началото на ноември

Грандиозна гала вечер по кикбокс и муай тай на веригата МТGP ще зарадва българските фенове в началото на ноември

Грандиозна гала вечер по кикбокс и муай тай на веригата МТGP ще зарадва българските фенове в началото на ноември - изображение

Ако обичате бойните спортове, то със сигурност няма да искате да пропуснете задаващата се гала вечер, която ще се проведе за пръв път в България, организирана от Muay thai grand prix – най-голямата бойна верига за муай тай и кикбокс във Великобритания, в партньорство с най-голямата промоция за муай тай в Америка Lion fight. До този момент МТGP са правили гали в страни като Англия, Франция, Ирландия, Гърция, Швейцария, Ирак, сега следва България, а от следващата година в календара ще бъде включена и Австралия.

Събитието ще се проведе в зала Универсиада в София на 2 ноември и по същество ще представлява 2 турнира, обединени в един ден. Първият се явява подгряващ и се нарича The road to MTGP и в него ще се даде път на около 20 млади момчета и момичета от страната, които имат желание да направят първи стъпки на професионалния ринг. Ще ви съобщим техните имена с наближаване на галата. Те ще се състезават по малко по-облекчен правилник, за да могат плавно да навлязат в профи формата, като при тях времетраенето на рундовете ще е по-кратко и ще имат право на по-малко позволени удари. Идеята на този турнир е бойците да се докажат, след което ще могат да влязат и в основната карта на големия турнир.

В основната карта са включени почти всички най-изявени български бойци по кикбокс и муай тай, балкански, европейски и световни шампиони. 3 от мачовете ще бъдат за различни колани, ще бъдат в 3-минутни рундове, по пълния професионален правилник. Амбицията на организаторите са България да стане една от дестинациите, в която да се провеждат по 2-3 събития на година от веригата из цялата страна.

Лично аз, като любител на бойните спортове, вече нямам търпение да видя тези наши бойци на ринга. А кои са те? Както казах, елита на българския кикбокс и муай тай:

БОЙЦИ ОТ ОСНОВНАТА ФАЙТ КАРТА

Муай тай

Антон Петров

Едва ли има българин, който се интересува от бойни спортове и не е чувал това име. Тони е сред най-обичаните бойци в България, многократен европейски шампион по муай тай за аматьори и професионалисти. Тренира в София в клуб „Кан Аспарух“. Състезава се в категория до 67 килограма и на професионалния ринг има статистика от 15 победи и 5 загуби. Ето и неговите постижения:

 • Двукратен Европейски шампион за аматьори на IFMA

 • Световен шампион за аматьори на IFMA

 • Световен шампион на WMC I-1

 • Европейски шампион от веригата Elite boxing

Стефан Петков

Още една от звездите на българския муай тай, Стефан Петков вече над 10 години държи постоянно високо ниво и не случайно е в основната карта на тази брутална гала. Той все още е непобеден на професионалния ринг. Стилът му е добре разпознаваем и стойката му е на типичен муай тай боец, макар в първите години на кариерата му да се състезаваше в кикбокса. Стефан е от тима на „Армеец“ - София и ще се бие в категория до 71 килограма. Ето и само малка част от успехите му:

 • Балкански шампион по К1

 • Европейски шампион и двукратен вицеевропейски шампион по муай тай

 • Световен шампион по муай тай

 • вицесветовен шампион по муай тай

 • Бронзов медалист в първото си участие на Световното първенство по муай тай в Тайланд

 • Многократен републикански шампион то муай тай и кикбокс

Кикбокс

Даниел Илиев

Дани Илиев е първото име в кикбокс картата. Той обещава, че ще зарадва публиката с нокаут, а предвид неговия стил на игра, с постоянно пресиране на противника, сме сигурни, че той ще спази обещанието си. Той е състезател на софийския клуб „Випринг“ и се състезава в категория до 84 килограма. Сред неговите успехи ще отличим само няколко:

 • Шампион по ММА

 • вицесветовен шампион по муай тай на SFC, след доста спорно съдийско решение

 • Световен шампион по муай тай на IFMA

Християн Корунчев

Той ще участва в мач, в който бе предизвикан от Радослав Костов от СК„Боил“-Варна и организаторът от българска страна Александър Тосков веднага реагира, давайки своето съгласие. Отборът на Корунчев, „Армеец“-София също прие предизвикателството и ето, че срещата е факт.

Някои от успехите на Християн:

 • Световен шампион по кикбокс К1

 • Европейски шампион по муай тай

 • Световен шампион по муай тай

 • Балкански шампион по К1

 • вицеевропейски шампион по К1

 • Многократен републикански шампион по кикбокс и муай тай

Радослав Костов

Състезателят на СКБИ „БОИЛ“- Варна е един от най-перспективните ни млади кикбоксьори. Той предизвика един от най-добрите ни състезатели, а именно Християн Корунчев, като във видеото Радослав заявява, че иска да е най-добрия, а за да стане такъв, трябва да се изправи срещу най-титулуваните ни бойци. Костов е републикански шампион в категория до 85 килограма, а в досегашната си кариера има и бронзов медал от Световно първенство по кикбокс за кадети.

Атанас Божилов

Наката е капитан на Националния ни отбор по кикбокс. Той е състезател на СК „Самурай“ - Бургас, като от началото на годината провежда своите тренировки в прочутата в цял свят кикбокс школа на Майк Пасение в Холандия – Mike`s Gym. На професионалния ринг Божилова има 8 победи, от които 2 с нокаут и 1 загуба. Многократен шампион на България по кикбокс, носител на Световната купа по кикбокс, вицесветовен и вицеевропейски шампион в същия стил.

Йордан Янков

Руския е поредното голямо име, което ще излезе на ринга на MTGP на 2 ноември. Той е трикратен световен шампион по муай тай, двукратен европейски шампион, балкански шампион по кикбокс, многократен шампион на страната по кикбокс.

Богдан Шумаров

Състезателят на СК „Боил“ - Варна има доста опит на професионалния ринг, въпреки крехката си възраст. Редовен участник е в бойни гали и е европейски шампион за професионалисти по кикбокс във версия WAKO, световен шампион по муай тай, европейски шампион по кикбокс за аматьори, втори е на Световните игри за бойни спортове.

Христомир Ранчев

Помпата също е изключително познато име в българския кикбокс. Зад гърба си има много републикански титли и изяви на професионалния ринг. Освен това, Христомир е световен шампион по муай тай за юноши, бронзов медалист от Европейско първенство за юноши и за мъже, балкански шампион за професионалисти. Състезава се за отбора на Ikken – София, а първите си стъпки в кикбокса прави в „Хара“ - Стара Загора.

Билетите за MTGP вече са в продажба в мрежата на Besttickets.bg и в клубовете на участващите бойци, а цените са 20 лева за трибуните на зала Универсиада и 50 лева за VІР маса.

Автор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмСнимкиСоциални грижи