Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Европейската спортна столица за 2017 година Стара Загора прие Балканските бадминтон серии

Европейската спортна столица за 2017 година Стара Загора прие Балканските бадминтон серии

Европейската спортна столица за 2017 година Стара Загора прие Балканските бадминтон серии - изображение

Вторият за годината международен турнир Балкански бадминтон серии стартира в Стара Загора. Той ще продължи от 13 до 16 юли и в него ще участват ветерани, начинаещи и напреднали аматьори, а също така и обикновени любители на бадминтона, които искат да опитат силите си срещу състезатели в този спорт, но без професионален статут.

В надпреварата, състезанията ще бъдат индивидуално мъже и жени, двойки и смесени двойки, като мястото на провеждането е спортна зала „Иван Вазов“.

Балканските бадминтон серии предизвикват доста голям интерес от страна на участниците, тъй като те могат да видят до какво ниво са достигнали и да обменят опит със състезателите от другите страни. Участващите държави от Балканския полуостров са България, Гърция, Турция, Сърбия и Румъния, но също така има участници от Молдова, Украйна, Великобритания, Мианмар и Австрия. Общият брой на състезателите е 175, като те ще се състезават в следните дивизии:

 1. Ветерани

 • от 30 до 36 години

 • от 37 до 43 години

 • от 44 до 50 години

 • от 51 до 57 години

 • от 58 до 64 години

 • над 65 години

 1. Аматьори – състезатели, които не са участвали в най-висшите шампионати на своите страни, както и любители на бадминтона, които не са участвали в състезания, а го практикуват за удоволствие.

 • Напреднали

 • Начинаещи

 1. Отворена категория – в нея няма ограничения за възраст и опит в спорта

В първия ден на състезанието, българските състезатели се представиха с променлив успех, така че ако сте гости на Стара Загора, отидете и ги подкрепете, за да успеят да постигнат повече победи в Балканските бадминтон серии.

Следващото събитие ще се проведе в Солун (Гърция).

Автор и снимки: Костадин Йочев 

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт и туризъмСпортНовиниСоциални грижиЛюбопитноЛайфстайлНормативни актовеЗдравни съвети