Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Иван Найденов от СК по кикбокс „Хара“ стана републикански шампион по муай тай

Иван Найденов от СК по кикбокс „Хара“ стана републикански шампион по муай тай

Иван Найденов от СК по кикбокс „Хара“ стана републикански шампион по муай тай - изображение

На 16 февруари, в Стара Загора, се проведе държавното първенство по муай тай за юноши, девойки, мъже и жени. Отборен шампион стана бургаския клуб „Самурай“, а от домакините се отчетоха с няколко златни и 1 бронзов медал.

Най-голямо впечатление направи Иван Найденов, от спортен клуб „Хара“ - Стара Загора, който се състезаваше в категория до 63,5 килограма. Възпитаникът на Красимир Коруков бе безапелационен в първата си среща, в която бързо нокаутира състезател на другия старозагорски клуб „Сезан“. В битката за златото, Найденов не остави съмнения в превъзходството си срещу състезател на отборния шампион „Самурай“ и съдиите отсъдиха победа с 3-0.

Това е вторият златен медал за младият състезател на старозагорския клуб, като първият му беше по кикбокс, така той вече има пълен комплект от двата най-тежки стила. Преди това, Иван Найденов има и множество сребърни медали от републиканските първенства, което бе и неговата мотивация в подготовката. Този път, на домашна сцена, той бе решил, че отива само и единствено за първото място, като според думите му, да си втори е най-унизителната позиция от всички. Ако си взел бронзов медал, означава че нещо ти е липсвало, но за второто място просто не си дал всичко от себе си, за да направиш последната крачка до върха.

Държавното първенство по муай тай в Стара Загора накара младият състезател да направи една наистина професионална подготовка, спазвайки строг режим. Огромна помощ му оказа Светльо Гочев, който работи с Иван през цялото време, предавайки му опита си и тактиките в муай тай битките. Старши треньорът Красимир Коруков не му спести и спаринги с много по-големите и опитни състезатели, за да не бъде оставено нищо на случайността.

И ако си мислите, че Иван Найденов ще си почива след златния медал, ще трябва да ви разочаровам. Той вече е на подготвителния лагер на националите по муай тай в комплекс Спорт Палас в к.к. Златни Пясъци. На 6-16 март той ще направи своя дебют като национал на България на световното първенство в Тайланд, а ние му пожелаваме успех.

Автор: Костадин Йочев

Снимка: личен архив

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмСнимки