Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта ЛеБрон Джеймс дари близо 42 милиона долара, за да изпрати 1100 деца в колеж

ЛеБрон Джеймс дари близо 42 милиона долара, за да изпрати 1100 деца в колеж

ЛеБрон Джеймс дари близо 42 милиона долара, за да изпрати 1100 деца в колеж - изображение

Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс вече е на шестото място сред атлетите, които са направили големи дарения за благотворителност, след като даде 41,8 милиона долара за децата от неговия роден град, които нямат възможност да отидат да учат в колеж. С тези пари, 1100 деца от Акрон, Охайо ще бъдат подсигурени за петте години на обучение.

ЛеБрон Джеймс също не е имал леко детство, но местният треньор по американски футбол Франк Уолкър моли майка му да го вземе да живее в тяхното семейство, тъй като вижда голям потенциал в нейния син, но в баскетбола. Така Джеймс развива таланта си и днес е най-голямата звезда на НБА.

ЛеБрон така и не забравя човека, който му подава ръка в най-трудните му години и на свой ред помага на децата от неговия град, които споделят неговата съдба в ранните му години. Той дарява 41,8 милиона долара за програмата за младежи „Обещавам!“, с което им дава шанс да учат безплатно . Джеймс си партнира с университета в Акрон, като покрива всички разходи на децата и таксите им – около 9500 долара годишно.

Звездата на НБА обяви създаването на тази програма през юли, когато гостува на събитие за ученици, които имат желание да учат, но нямат финансовата възможност да го сторят. „Имам причина да сторя това, което ще направя сега. Тези ученици имат големи мечти, и аз съм щастлив, че мога да направя нещо, с което отчасти да ги сбъдна.“ – каза тогава Джеймс.

Критериите, по които ще се класират тези деца все още се подбират, но най-вероятно само такива, които са учили в държавните училища в Акрон и са получили по-високи оценки в тестовете, показвайки желание да се развиват и да учат. Също така, бъдещите студенти ще трябва да положат общественополезен труд. „Те ще трябва да си спечелят тези пари, но аз съм развълнуван да видя какво тези деца биха направили, знаейки, че колежът е тяхното бъдеще.“ – заяви ЛеБрон. „Това означава много, защото като дете аз също израснах в град с много афро-американски деца и аз като всички останали не съм мислил, че някога ще уча в колеж. Никой от нас не знаеше какво бъдеще го очаква. Всеки от нас е слушал от родителите си, че трябва да завърши гимназията, но никога не се е говорило за след това, тъй като много от семействата нямат финансовата възможност да подсигурят своите деца да отидат в колеж.“

Изпълнителният директор на Фамилната фондация на ЛеБройн Джеймс, Мишел Кемпбъл, заяви: „ Джеймс има шанса да промени много съдби. Не всеки има възможността да стане суперзвезда в НБА, затова е добре ние да осигурим една рамка, с която да засилим възможността на тези деца да сбъднат мечтите си.“ – завърши речта си тя.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортНовиниАнкетиЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноСнимкиИстория