Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Офроуд състезанието „Загора Трофи 2016“ събра най-добрите екипажи от цялата страна

Офроуд състезанието „Загора Трофи 2016“ събра най-добрите екипажи от цялата страна

Офроуд състезанието „Загора Трофи 2016“ събра най-добрите екипажи от цялата страна - изображение

За трета поредна година, Стара Загора е домакин на състезанието за офроуд машини „Загора Трофи“, което се явява четвърти кръг на Открития български 4х4 шампионат „Bulgaria Trophy Challenge“.

Заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов даде старт на тридневната надпревара, която започна с най-мощните машини от клас „Модифициран“.

Както винаги, шегите и закачките между организаторите и участниците бяха на високо ниво, като някои от навигаторите и пилотите получиха консерви и суха храна, тъй като са известни в офроуд средите като често губещи се по трасето и пропускащи контролните точки.

На старта бяха застанали доста впечатляващи 4х4 автомобили, като се виждаше и с просто око, че екипите им са вложили много любов и майсторство в подобряването им.

Втори по маршрута тръгнаха машините от клас „Стандартен“, последвани от „Прототип“. За любителите на офроуд изживяванията ще има и демонстрации по майсторско управление на АТV.

По време на надпреварата тридесетте екипажа от цялата страна ще изминат около 150 състезателни километра, между селата Хрищени, Ягода и Змейово, като организаторите от „АСК Загора 4х4” са се погрижили да ги затруднят максимално с 6 екстремни участъка, в които да изпитат уменията на пилотите и техните навигатори.

Още снимки от надпреварата можете да видите и в нашата галерия.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортНовиниСоциални грижиЛюбопитноСпорт и туризъмЛайфстайлНормативни актове