Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Първо за България Европейско първенство по Ушу

Първо за България Европейско първенство по Ушу

Първо за България Европейско първенство по Ушу  - изображение

На 17.05.2015 година в Стара Загора с грандиозен спектакъл беше официално открито първото за България Европейско първенство по традиционно Ушу. На откриването, което се проведе в Античния форум на Стара Загора, присъстваха много гости от цял свят, делегати, треньори и участници.

Античен форум Страра Загора

Специални гости на церемонията бяха президентът на Световната федерация по Ушу - Ю Дзай Джин от Китай, който е и вицепрезидент на Международния олимпийски комитет, както и президентът на Китайската асоциация по Ушу - Гао Хиауджун.

Ю Дзай Джин

За пресъздаването на части от българската история и фолклор се погрижиха ансамбъл "Българе", а Прабългарската школа за оцеляване “Бага-Тур” демонстрираха древни бойни техники. 

Анасанбъл Българе

Ансанбъл "Българе"

Багатур

Прабългарска школа за оцеляване “Бага-Тур”

В програмата по откриването взеха участие и демонстрационни групи по Ушу от Китай и Русия.

Демострационна група по Ушу - Китай

Над 700 състезатели от 32 страни ще участват в шампионата, който ще продължи до 22-ри май, като провеждането му съвпада с отбелязването на 30-годишнината на Ушу на стария континент. По този повод, успоредно с шампионата в Стара Загора, се провежда и 30-ят конгрес на Европейската федерация по Ушу с президент Реймънд Уйлям Смит. За отбелязването на юбилея в България специално са пристигнали четирима от най-големите майстори по Ушу в света. България ще се представи в шампионата с над 60 участника, като 22 от тях са от Стара Загора.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСпорт и туризъмИсторияЗдравни съветиСнимкиНовиниАлт. медицинаЛюбопитноВидеоОрганизацииРецептиЛеченияГеографияНаправления в медицинатаХранене при...Социални грижиИнтервютаПсихологияФизиологияДиетиАнкетиТестовеОбразованиеЗаведенияСпециалистиНормативни актовеПроизводителиБотаника