Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Резултати от бойната гала вечер Muay Thai Grand Prix

Резултати от бойната гала вечер Muay Thai Grand Prix

Резултати от бойната гала вечер Muay Thai Grand Prix - изображение

Зала Универсиада в София бе превърната във врящ котел по време на първата гала от международната бойна верига Muay Thai Grand Prix, проведен в България. Елитът на българския кикбокс и муай тай и подбрани бойци от чужбина накараха препълнилите трибуните зрители да стоят на крака през цялото време. Битките бяха завързани, а състезателите дадоха всичко от себе си, за извоюването на победата. Ето и резултатите от мачовете от основната карта:

MTGP BULGARIA

І. Полина Галинова победи Кристина Поспишилова с 3-0 след много стойностно изиграна среща в стил К1. Състезателката на „Шуменска крепост“ бе много по-активна и на моменти сериозно доминираше над състезаващата се за Кипър чехкиня.

ІІ. Джеймс Бърд от Великобритания победи Димитрис Цирианидис от Кипър с 2-1 съдийски гласа. Срещата бе много равностойна, двамата бойци показаха изключително красива и технична игра и за неутралния зрител бе истинско удоволствие да ги наблюдава. Мачът в стил муай тай бе зрелищен и накара публиката да се изправи на крака и бурно да ръкопляска на всеки удар и хвърляне. Едно страхотно начало на галата.

ІІІ. Йордан Янков-Руския победи с единодушно съдийско решение Христомир Ранчев - Помпата в мач реванш между двамата. За разлика от първата среща, където Янков успя да свали Ранчев в нокдаун и като цяло доминираше в мача, този път нещата бяха много по-равностойни и двамата показаха доста силов кикбокс и нещата можеха да се обърнат в полза на единия или другия. Личеше си, че Помпата бе в страхотна форма, в каквото не бяхме го виждали от доста време, а Руския отново показа, че е един от най-изявените ни състезатели и взе мача с малко повече класа.

ІV. Шефкет Черкез от Англия победи Стефан Петков от „Армеец“ с нокаут. В тази среща българският боец бе на крачка от победата, той владееше средата на ринга и с няколко удара с лакти в главата на Черкез, спечели на своя страна съдийския апарат. Първите 2 рунда категорично бяха за Стефан, но в третия рунд той за миг изгуби концентрация и бе уцелен с мощен хай кик в главата, след който не успя да стане в рамките на 10 отброявания. Все пак той стана и с изправена глава поздрави съперника си и бе изпратен с бурни аплодисменти от цялата зала.


V. Християн Корунчев спечели републиканската титла на MTGP срещу Радослав Костов в категория до 72 килограма. Костов бе предизвикал Корунчев след обявяването на галата, като двамата млади бойци показаха страхотен кикбокс, през цялата среща те поддържаха супер високо темпо, комбинациите им бяха доста зрелищни, а ударите им бяха бързи и точни. Радослав като цяло бе по-акуратният боец, но Християн бе по-агресивен и атакуваше през цялото време, с което впечатли съдиите. Костов не бе доволен от решението и напусна видимо ядосан ринга, което със сигурност означава, че ще очакваме реванш между двамата.

VІ. Антон Петров победи Севдалин Славов след прекратяване на срещата поради лекарска забрана. Срещата наелектризира публиката до краен предел, още с обявяването на името на Антон Петров, цялата зала избухна от виковете и аплодисментите на публиката. Макар и очакванията бяха именно Петров да доминира сериозно, Севдалин Славов се противопостави доста успешно. Макар, че Славов бе свален в нокдаун в първия рунд, той успя да се изправи и да се събере, след което във втория рунд отвори много голяма аркада на главата на Антон Петров и лекарите бяха на път да спрат мача. Аркадата бе залепена, като Антон започна да играе много по-агресивно и започна да търси нокаута. След един от поредните удари с лакът, той сцепи челото на Севдалин и лекарите спряха мача, поради опасност за здравето на състезателя. Това леко разочарова публиката, която макар в голямата си част да бе на страната на Антон Петров, просто не искаха този мач да свършва, понеже битката бе изключително зрелищна.

VІІ. Даниел Илиев стана Европейски шампион на MTGP с победа над Юсуф Саиди. Срещата също бе прекратена поради лекарска намеса, след като Илиев използваше умело по-дългите си крайници и успя да отвори дълбока аркада над окото на французина. Саиди показа, че не може да вижда и просто няма как да продължи мача. Лекарският екип се опита да му помогне, но след кратка консултация реферът реши да прекрати срещата и така шампионският пояс бе даден на българският боец.

VІІІ. В главният мач за вечерта Атанас Божилов спечели Световната титла на MTGP срещу Янакис Пападопулус с 3-0 съдийски гласа. Срещата бе в 5 рунда и гръцкият състезател започна много яростно двубоя, демонстрирайки много мощ и страхотна скорост. Първият рунд бе за него, но постепенно капитанът на българския национален отбор по кикбокс започна да разчете играта на противника си. Наката започна да се движи повече, постоянно сменяше стойката си, правеше бързи отклони и пласираше точни удари. Макар и Янакис да демонстрира изключителна кондиция в петте рунда, общо взето той вдигаше скоростта в първите 30 секунди, след което темпото му малко спадаше и това бе добре дошло за бургазлията, който много умело контрираше и връщаше бързи серии. Така той спечели пояса на Световен шампион до 72,5 килограма.

Цялата гала бе организирана страхотно, и зрителите си тръгнаха с чувство на удовлетвореност и с нетърпение за следващите събития от веригата MTGP.

Автор и снимки: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт