Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Светослав Минков и Моника Димитрова спечелиха най-стария турнир по киокушин карате в България – купа „Верея“

Светослав Минков и Моника Димитрова спечелиха най-стария турнир по киокушин карате в България – купа „Верея“

Светослав Минков и Моника Димитрова спечелиха най-стария турнир по киокушин карате в България – купа „Верея“ - изображение

През този уикенд, в Стара Загора се проведе най-старият турнир по киокушин карате в България, купа „Верея“, чието начало е от 1989 година. След оспорвани и много технични схватки, победител при дамите стана Моника Димитрова от Самурай (Бургас), а при мъжете старозагорецът Светослав Минков от клуб „Аскен“. Те победиха в техните финални мачове съответно Руслан Владов от София и Ива Донева от Трявна.

Наред с ХХVІІІ издание на купа „Верея“, в Стара Загора се проведоха и преборванията за определяне на титулярите за националния отбор за предстоящото Европейско първенство през месец юни в Белград (Сърбия).

Победителите в различните възрасти и категории директно се класираха в титулярните избраници на националния селекционер, а загубилите ще имат още един шанс да се присъединят към тях, премервайки сили предстоящия квалификационен турнир.

В най-старият турнир по киокушин карате участваха 60 бойци от 21 клуба, включително и един от Сърбия. Всички бойци демонстрираха високо спортно майсторство, а някои от срещите бяха толкова атрактивни, че многобройната публика в зала „Иван Вазов“ бе изправяна на крака след всяко красиво изпълнение.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъм