Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Сенсей Иван Команов спечели 30-тото юбилейно издание на най-стария турнир по карате в България

Сенсей Иван Команов спечели 30-тото юбилейно издание на най-стария турнир по карате в България

Сенсей Иван Команов спечели 30-тото юбилейно издание на най-стария турнир по карате в България - изображение

В празничният уикенд на Лазаров ден и Цветница се проведе 30-тото юбилейно издание на Купа „Верея“ по карате, като в него участваха 28 отбора от цялата страна, представени от 300 каратеки. На официалното откриване присъстваха някои от най-големите шампиони в този спорт, като Стоян Петков, Асен Асенов, Анелия Асенова, Захари Дамянов и Петър Мартинов.

Схватките при мъжете и жените имаха за цел да определят победителите, които ще представят страната ни на Световното първенство, което ще се проведе в Япония.

Тук победител стана сенсей Иван Команов, който във финала победи за 22 секунди основния си конкурент за мястото в националния отбор за категория до 70 килограма – Ивайло Маринов.

В неделния ден на татамито излязоха над 160 деца до 14 години. Те също показаха висок боен дух и страхотни умения, с които обраха много овации. При малките имаше няколко момчета, които се отличиха с изключително красиви неща, с които предизвикаха усмивки по лицата на сенсеите. Чуха се много одобрителни възгласи и коментари, че тези деца имат голямо бъдеще в каратето и в тяхно лице със сигурност ще имаме световни шампиони в близките години.

Индивидуални награди бяха раздадени в няколко категории:

  • Най-техничен състезател при юношите: Мариела Любенова от Киокушин-Левски и Никола Кючуков от ТИМ-Варна

  • Най-техничен състезател при мъже и жени: Кристиян Дойчев от Ямбол и Красимира Мирева от София

Автор и снимки: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмСоциални грижиСнимки