Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Стара Загора – столица на университетския спорт за 2017

Стара Загора – столица на университетския спорт за 2017

Стара Загора – столица на университетския спорт за 2017 - изображение

Европейската столица на спорта за 2017 година – Стара Загора стана домакин на една от най-големите Универсиади в последните години, като спортните съоръжения в града събраха около 1300 студенти от всички български университети. 

Списък на университетите:

Още преди официалното откриване пред Община Стара Загора, стартираха надпреварите по плуване, катерене, баскетбол, спортно ориентиране, лека атлетика, волейбол, а по-късно в състезанията се включиха и състезателите по хандбал, джудо, кикбокс, карате, тенис на маса и на корт.

През тази година се забелязва повишаване на състезателното майсторство на участниците, което се дължи на огромния брой участници и засилената конкуренция. Забелязахме много национални състезатели в различните спортове, като сред най-изявените бяха Християн Тотев – световен и европейски шампион по муай тай, Емануил Димитров – многократен световен шампион по кикбокс и номер 1 в лайтконтакт в света за миналата година, а също и Христомир Ранчев – Помпата, който един от елитните ни професионални състезатели, световен шампион по муай тай за юноши и Балкански шампион за професионалисти по кикбокс.

Състезанията ще продължат до 14 май, като гостите на Стара Загора могат да се насладят на любимия си спорт и да подкрепят студентите да покажат най-доброто от себе си, постигайки високи резултати. Съоръженията, където се провеждат надпреварите са следните:

  • Кикбокс, джудо и карате – спортна зала „Берое“ зад Централна поща

  • Тенис на маса – залата под козирката на стадион Берое

  • Тенис на корт – кортовете до стадион Берое

  • Лека атлетика – стадион Берое

  • Плуване – закрития басейн Русалка в двора на Езиковата гимназия

  • Баскетбол – Спортна зала „Стара Загора“ (бивша ДЗУ)

  • Хандбал и волейбол – Спортна зала „Иван Вазов“

Още снимки можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ

Снимки и текст: Костадин Йочев 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиСпорт и туризъмСнимкиХранене при...НовиниЛайфстайлЛюбопитноИсторияАлт. медицинаНормативни актове