Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта Ултрамаратонецът Краси Георгиев свързва България, Северна Македония и Албания с новата си кауза

Ултрамаратонецът Краси Георгиев свързва България, Северна Македония и Албания с новата си кауза

Ултрамаратонецът Краси Георгиев свързва България, Северна Македония и Албания с новата си кауза - изображение

Новата кауза на мотиваторът и ултрамаратонец Краси Георгиев отново ще обедини хиляди хора – този път от Черно до Адриатическо море. Целта е да се свържат България, Северна Македония и Албания по международния коридор №8.

Първият ултрамаратон с такъв мащаб ще стартира в началото на месец май 2019 година и ще бъде воден от самия Краси. Мащабното събитие ще се опита да обедини всички активни хора от трите държави под мотото #Свързаност. По този начин организаторът иска да стимулира връзките между съседните ни народи, да се подобри инфраструктурата между страните и да се стимулира туризма, бизнеса и спорта. Цялата дистанция надхвърля 1000 километра и ще има организирани много съпътстващи събития в над 20 града по пътя на бегачите. Краси Георгиев работи съвместно сWness TV и така събитието ще има и отразяване на живо.

Ултрамаратонецът кани всички спортисти, без значение дали те са любители или професионалисти, да се присъединят към него и да подкрепят инициативата му.

Нямам търпение да започна да бягам с новата ми кауза - Коридор №8. Ако аз мога с тялото и мускулите си да изтичам разстоянието от Черно до Адриатическо море, то не виждам оправдание за управниците да не завършат инфраструктурата по трасето, която да направи възможно общуването и да улесни комуникацията между гражданите на трите съседни държави. В нашите три земи вероятно ядем същите неща, смеем се на същите вицове, имаме същите кусури, но не го знаем, защото не можем да надникнем при съседа. Сега искам да го променя - най-малкото за да можем и да ходим на същото море – Адриатическото. За мен това е огромно предизвикателство. Знам, че ще бъде много тежко, че ще трябва да се подготвя много добре, но ви уверявам, че си заслужава.“

Паневропейският коридор №8 свързва адриатическото и черноморското крайбрежие и минава през София, Скопие и Тирана. Една от целите на този ултрамаратон е да се задействат по-бързо връзките между управниците на България, Албания и Северна Македония и да се изградят пътната и железопътната инфраструктура, с което да се подобри развитието на туризма, спорта, бизнеса и икономическия ръст в трите балкански държави и като цяло в региона на Югоизточна Европа.

Редактор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСоциални грижиИсторияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...