Начало Спорт Спортен дух Актуално в спорта 36 часа бягане на пътечка без прекъсване за децата с онкохематологични заболявания

36 часа бягане на пътечка без прекъсване за децата с онкохематологични заболявания

36 часа бягане на пътечка без прекъсване за децата с онкохематологични заболявания - изображение

Нашият приятел, ултрамаратонецът Краси Георгиев отново си е поставил една непостигната до момента в световен мащаб цел – 36 часа бягане на пътечка без прекъсване, като този път целта му е не толкова лично постижение, колкото една благотворителна кауза. Той иска да помогне на спортуващи деца, преживели онкохематологични заболявания, да отидат на специално организирана за тях Олимпиада в Москва. Българският отбор е завоювал второ място на този тип игри и идеята на Краси е да се съберат пари, за да могат нашите деца да се подготвят адекватно, да имат средства за лагери и условия за тренировки, за да могат поне да защитят това си място в крайното класиране, ако не и да го подобрят. Той самият ще ги тренира и призовава всеки, който има възможност да се включи в неговото начинание.

Ще се опита да постигне 36 бягане без почивка на пътечката в столичния Park Center Sofia на 19-20 януари , като до сега никой в света не е успявал да завърши такова изпитание. Всеки, който има желание, също може да се присъедини към него. Самият Красимир Георгиев заявява, че неговият личен рекорд е 8 часа.

Ние от Фрамар Спорт ще отразим крайният резултат от неговият опит за рекорд и се надяваме да има много хора, които да подпомогнат каузата му.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлАнкетиНовиниСоциални грижиЛюбопитноСнимкиИстория