Начало Спорт Спортна енциклопедия Известни спортисти Други спортове Състезатели в спортове с животни Тревър Бразил – родео

Тревър Бразил – родео

Тревър Бразил – родео - изображение

Той е истински каубой, от онези познати ни от филмите. Но в съвременните условия, самото родео е по-скоро спорт, отдалечен от чисто животновъдския произход на тази професия. Тревър Бразил е истинският владетел на този спорт, той е най-добрият каубой в света и при всяка негова поява на арената, публиката очаква от него само и единствена победа.

В началото на кариерата си, Бразил знае, че не винаги ще може да бъде номер 1, особено в жестоката конкуренция на неговия спорт. Въпреки това, той е световен шампион цели 19 пъти, има 11 титли в американският шампионат, 3 титли в стийр роупинга (най-трудната дисциплина в родеото, при която трябва да се хване бика с ласото и да се обездвижи на земята, чрез специална техника на заобикаляне с въжето около него, при която бика дори се прекатурва на земята), 3 титли на тай-даун (отново бикът се хваща с ласото, но каубоя слиза от коня и с друго въже връзва краката му), а също и 1 титла в отборното ласо (единият каубой хваща бика за рогата с ласото, а другият за краката, след което веднага спира своя кон, а предният кон продължава движението си, което води до препъване на бика и падането му на земята).

Тревър Бразил си е спечелил любовта на феновете със своят непримирим хъс за победата, но освен това той се радва и на огромен брой спонсори, сред които и известни производители на дънки и ризи, на ботуши, шапки и други. Не случайно, той е и най-богатият сред всички професионални родео състезатели.

История

Тревър Бразил е роден на 16 ноември 1976 година в град Амарило, Тексас. Неговият баща, Джими Бразил също е каубой, като той знае, че синът му също трябва да се занимава с този спорт, защото един ден ще стане шампион. Джими е четирикратен финалист на националния шампионат по стийр роупинг и малкият Тревър още от най-ранна възраст усъвършенства уменията си с ласото. Той постоянно тренира в семейното ранчо и подобрява своята скорост и прецизност.

Семейството на Тревър има затруднения с парите за вход в състезанията, но членът на Залата на славата Рой Купър вижда таланта на момчето и го взема под крилото си, с което дава началото на успеха на един феноменален състезател.

Тревър се превръща в най-богатият каубой в професионалното родео. Спечелените от него пари от наградни фондове надхвърлят 3,5 милиона долара, като до този момент никой не е печелил толкова в историята. Рекордьор е и по титли, като той участва в повече от 70 родеота средно на година, печелейки хиляди долари още преди да се е стигнало до финалната надпревара. Не така са стояли нещата в ранните му години, но неговата упоритост за достигането до върха му се отплащат. През 2012 година Бразил изпреварва рекордьора по титли Джим Шулдърс, което до преди това се е считало за невъзможно.

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория