Начало Спорт Спортна медицина Спортни добавки Други добавки Антикатаболни хранителни добавки, предпазващи мускулите от разпад

Антикатаболни хранителни добавки, предпазващи мускулите от разпад

Антикатаболни хранителни добавки, предпазващи мускулите от разпад - изображение

Всеки трениращ човек се съсредоточава върху мускулния растеж или как да се създаде оптимална анаболна среда за тях. Но нека не забравяме, че при по-усилени тренировки, мускулите се поставят под прекомерен стрес и тяхната тъкан започва да се разгражда, а това е един от кошмарите на всички любители на фитнеса. Знаете, че това може да се избегне до голяма степен и то само с няколко хранителни добавки, а именно:

ВСАА

Аминокиселините с разклонена верига са най-важните структури на мускулите. Те подпомагат образуването на нови тъкани чрез протеинов синтез на клетъчно ниво и предотвратяват разграждането на тъканите при тренировка, когато не се консумират мъглехидрати или сте в състояние на нисък прием на калории.

ВСАА задължителни добавки при диета за изчистване на мазнини, тъй като са изключително ценни за запазване на мускулната маса при периоди на стрес и продължителни тренировки, подпомагайки възстановяването и растежа. Препоръчителните дози на аминокиселините с разклонена верига са 5 грама по 3-4 пъти дневно. Това ще запази вашия анаболен превключвател включен и ще ви накара да губите повече мазнини, а не мускулна маса.

НМВ

Бета-хидрокси-бета-метилбутировата киселина е метаболит на левцина – една от трите основни аминокиселини с разклонена верига. НМВ работи много ефективно за намаляване разпада на мускулите в резултат на тежките тренировки и намалява разграждането на протеините. В резултат на това се увеличава способността за рекуперация и се губи по-малко мускулна маса. Трябва да имате предвид, че НМВ работи само когато стресът, предизвикан от физически упражнения е голям. Това означава, че трябва да тренирате усилено и тежко, за да усетите ефекта от тази добавка. Имайте предвид, че хардкор тренировките могат да причинят много щети, но пък и също така и много положителна адаптация на тялото и усилен мускулен растеж. С НМВ вие ще бъдете в състояние да предотвратите отрицателните катаболни процеси и така ще можете да се възползвате от всички положителни ефекти от здравата ви работа във фитнес залата. Дозата е 3 грама 1 час преди тренировката.

Глутамин

За да увеличите възстановяването на мускулите, както и техния растеж, трябва да се поддържа положителен азотен баланс в мускулните клетки. Накратко, глутаминът позволява да се синтезира азот, който след това води до възстановяване и растеж на мускулите. Поддържането на положителен баланс на азота предотвратява катаболизма. L-глутаминът е първичния азотен транспортьор, отговорен за около 35% от азота в мускулната клетка. Точно това обяснява, защо тази хранителна добавка е толкова силен антикатаболен агент. Препоръчителната доза е 15 грама дневно, разделена в 3 приема – преди и след тренировка и преди да заспите. Доказано е, че използването на глутамин повишава нивата на човешкия растежен хормон при приема преди сън.

 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиХранене при...Е-тата в хранитеСоциални грижиНовиниЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаНормативни актовеЛеченияСъставкиБотаникаИзследванияСпорт и туризъмСнимкиАнкетиОрганизацииВидеоОбразованиеПроизводители