Начало Спорт Спортна енциклопедия Известни спортисти Екстремни спортове Дани МакАскил – траял

Дани МакАскил – траял

Дани МакАскил – траял - изображение

Дани МакАскил е професионален състезател по вело траял, роден и израснал на шотландския остров Скай. Светът чува за него, когато е на 23 години. На 19 април 2009 година, той пуска клип със своите изпълнения в YouTube, наречен „Inspired Bicycles“ и само за един ден е гледан от няколко хиляди посетители на сайта. До днес, клипът му е гледан над 33 милиона пъти. Светът просто полудя по изпълненията на Дани. Видеото показва каскади, които до този момент никой не е правил, просто те са от едно ново върхово ниво.

От тук нататък, Дани МакАскил се превръща в звезда, той се появява в Ню Йорк Таймс и в някой от останалите големи издания, включва се в десетки холивудски продукции като каскадьор, появява се в реклами и не случайно е номиниран за награди като „Екшън спортист на годината“ на Laureus и „Авантюрист на годината“ на National Geographic.

На 16 ноември 2010 година, МакАскил пуска ново видео, което показва изпълненията му из цяло Шотландия, включително и в замъка Единбург, което е наречено "Way Back Home". То също се радва на огромна популярност в мрежата за видео споделяне, а през следващата година, Дани създава своя собствена линия рамки за траял велосипеди, наречена "Inspired Skye" – име, произхождащо от имената на първото му видео и островът, на който е роден.

През лятото на 2013 година, Дани МакАскил пуска в YouTube най-новият си проект, наречен „imaginate“, който за по-малко от 3 седмици е видян от над 5 милиона посетители на сайта.

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт