Начало Спорт Спортен дух Спортна мотивация и вдъхновение На 105 години, той продължава да поставя световни рекорди в леката атлетика

На 105 години, той продължава да поставя световни рекорди в леката атлетика

На 105 години, той продължава да поставя световни рекорди в леката атлетика - изображение

Представяме ви Хидекичи Миязаки, 105-годишния лекоатлет, баща на 4 деца и дядо на 10 внуци. Японецът, въпреки своята завидна възраст, продължава да се занимава със спорт и постави поредния си рекорд... Този път на 100 метра гладко бягане, заковавайки хронометрите на 42,22 секунди.

Мнозина от вас ще си помислят, че Миязаки винаги се е занимавал с бягане, но това не е така. Той се запалва по спорта на 93-годишна възраст, според думите му заради скуката, след като повечето му приятели са починали и той е започнал да си търси хоби. Три години по-късно, той участва и финишира на лекоатлетическото състезание Кьодо Мастърс. От този момент насам, той е не пропуска възможността да покаже своите възможности.

Каква е неговата тайна за дълголетие?

Въпреки, че лекарите са загрижени за това, че той може да се претовари, Хидекичи вече планира подобряване на рекорда си. Той заявява, че тайната за здравето и дълголетието му е, че се упражнява всеки ден, консумира умерени количества храна, която сдъвква правилно. Защо този столетник се натоварва толкова много??? „Правя всичко, за да бъда в по-добро здраве.“ - споделя той. Е, явно наистина спорта е ключ към дълголетието и здравето!

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноНовиниЛайфстайлХрани и ястияХранене при...Здравни съветиИсторияАлт. медицина