Начало Спорт Спортен дух Спортна мотивация и вдъхновение Еднокракият Джошуа Сундкуист – от затлъстяването до тялото на културист

Еднокракият Джошуа Сундкуист – от затлъстяването до тялото на културист

Еднокракият Джошуа Сундкуист – от затлъстяването до тялото на културист - изображение

Животът на Джошуа Сундкуист не е бил никак лек и още от детска възраст на него му се налага да се справя със сериозни изпитания. Още на 9 години се налага единият му крак да бъде отрязан, заради туморно образувание в него. Тогава лекарите съветват момчето да започне да тренира усърдно другия крак, тъй като полученият дисбаланс ще доведе до изхабяване на ставите само в рамките на няколко години.

Джошуа се опитва да прави клекове, но за него е много трудно да пази баланс на един крак с щанга на раменете.

Годините минават и Сундкуист влиза в колеж, където пренебрегва тренировките и започва да яде повече, което води до неговото напълняване. Той обаче не осъзнава този факт до моментът, в който се среща със свой съученик, който въобще не го познава. Това променя драстично мисленето му и той решава да направи всичко възможно, за да промени своето тяло в положителна насока.

Беше ме срам от собственото си затлъстяло тяло, което виждах в огледалото. Брат ми, приятелите ми и дори баща ми бяха слаби и мускулести. Но не и аз. Аз бях дебел. Това ме накара да намаля калориите и в крайна сметка отслабнах с около 10 килограма, но стигнах до „стената“ и не успявах да сваля повече нито грам, а също така и не ми се покачваше мускулната маса.“ - споделя Джошуа.

Това го води до отчаяние и по време на лятната си почивка, Сундкуист се отдава на нездравословната храна, на бирата и на обездвижването върху шезлонга край басейна. Всички се забавляват, но в един момент Джошуа осъзнава, че отново е натрупал доста мазнини и толкова започва да се срамува от този факт, че ходи на плаж с риза и не смее да се съблече. Последният ден от почивката си прекарва пред огледалото, като през цялото време той се мотивира за промяната, казвайки сам на себе си: „Никога повече няма да изглеждам така!“ От този момент нататък той започва да изгражда тяло, с което да се гордее. Велосипедът му, който е събирал прах в гаража в продължение на години отново започва да се използва всеки ден за кардио тренировка. Всяка сутрин Джошуа започва да се събужда в 6 часа, за да кара колело или да вдига тежести. Неговите тренировки са изключително интензивни, като той самият заявява, че никога не се натоварвал до такива нива. Всеки ден Джошуа добавя по още едно повторение към всяко упражнение, по още половин допълнителен килограм, по още една минута изпълнение, докато мускулите му стигнат до отказ. Той елиминира захарта и нездравословните храни и залага силно на пресните плодове и зеленчуци, постни протеини и пълнозърнести храни, като не пропуска и протеиновите барове и шейкове, които са удобен заместител на някои от храненията.

Когато издръжливостта му се увеличава достатъчно, той се записва за участие в първенството на САЩ по колоездене за хора в неравностойно положение. Неговото време е доста по-лошо от това на опитните състезатели, но неговото влагане в състезанието му спечелва уважението на останалите и те го окуражават да продължи с тренировките. Заявяват му, че ако продължи своето развитие, няма да е далеч времето, в което той да стане част от националния отбор на САЩ, а и Параолимпийските игри също не са мираж за него.

Джошуа Сундкуист се записва в предизвикателство, като зададената му цел е отслабване и трупане на мускулна маса. Той се справя със задачата и в рамките на няколко месеца губи около 3 килограма мазнини и натрупва 5 килограма чиста мускулна маса. Вече не се срамува да се съблича на плажа, а и няма от какво да се срамува, тъй като изглежда като културист. А какво се случва с мускулите на крака му? Той вече успява да балансира тежести доста добре и успява да кляка с щанга, тежаща 95 килограма.

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСпорт и туризъмНовиниПсихологияСнимкиСоциални грижиХранене при...АнкетиВидеоОбразованиеОрганизацииПроизводителиДиетиАлт. медицинаИсторияТестовеРецептиБотаникаЛеченияКалкулатори