Начало Спорт Сервиз в бадминтона

Сервиз в бадминтона

Сервиз в бадминтона - изображение

Сервизът е може би най-важният аспект от играта на бадминтон, тъй като той е изстрел, който се изпълнява множество пъти във всеки мач. Вие имате достатъчно време да го изпълните, така че не трябва да търсите оправдание за неуспешното сервиране. Добрият начален удар поставя съперника ви под напрежение и дава много висок шанс за краен успех в мача.

Съществуват четири основни вида сервиране:

  1. Висок сервиз – използва се само в мачовете на сингъл. Познат е и като дълъг сервиз. При него перото се изпраща високо и далече, като то пада в близост до крайната линия на противниковото поле. Този сервиз изключително силно затруднява успешното връщане на перото от страна на опонента ви.
  2. Нисък сервиз – използва се както при синглите, така и в мачовете на двойки. Целта на удара е перото да премине много близо до мрежата и да падне възможно най-близо до линията за сервиз на противника, но след като я премине. Ако се окаже по-къс, този сервиз не се зачита. Този сервиз също затруднява връщането на перото, като най-често след ретура то среща мрежата, а в другия за вас е лесно да организирате своята атака.
  3. Завъртащ сервиз – използва се в мачовете на двойки. Движението му започва като при ниския сервиз, но в последния момент се променя темпото на изпълнението му и с леко движение на китката се променя и очакваната от противника насока. Перото минава над противниковите играчи и встрани от очакваната точка, което ги затруднява и ги кара да се върнат назад и настрани, за да го върнат.
  4. Директният силен сервиз е изненадващ и перото лети много ниско над мрежата, като след преминаването над нея се забива към земята. Така противниковият играч има много малко време за реакция. Този удар най-силно затруднява противника, когато е изпратен към неговия бекхенд.
видове сервиз

Легенда:

1. Нисък сервиз

2. Директен силен сервиз

3. Директен силен сервиз към ъгъла на полето

4. Завъртащ сервиз

5. Висок сервиз

 

Когато става дума за сервиз, има няколко правила, които трябва да се спазват, за да се гарантира, че той отговаря на изискванията.

  1. Играчите трябва да направят контакта с перото под китката на работещата ръка.
  2. Посоката на ракетата трябва да е надолу, без значение на ъгъла, тоест главата трябва да бъде на по-ниско ниво от ръкохватката.
  3. Двата крака на изпълнителят трябва да бъдат на пода.

Някои сервизи се използват повече от други в зависимост дали се играе сингъл или на двойки, като всичко това е продиктувано от ефективността им и цялата идея е да се затрудни възможно най-силно противника, той да не върне силно и точно перото, а също така да разполага с възможно най-малко време да може да реагира и да планира своята атака.

 

 

 

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория
    СнимкиСпортСпорт и туризъмЗдравни съвети