Начало Спорт Спортен дух Децата и спорта Упражнения за по-силни крака при децата

Упражнения за по-силни крака при децата

Упражнения за по-силни крака при децата - изображение

Децата използват изключително много краката си в игрите, но погледнато по-глобално, днешните деца все повече прекарват време пред компютрите, отколкото навън. Затова, важна задача пред родителите им е да се опитат да им помогнат да изградят повече мускули и сила в тялото и децата им като цяло да бъдат активни.

Днес ще се опитам да ви помогна с няколко много добри упражнения за долната част на тялото, които не само ще помогнат за изграждане на по-добър атлетизъм, но и ще намалят в пъти рисковете от травми и наранявания. При децата нямо нужда от използване на тежести, тяхната телесна маса е напълно достатъчна и няма да разтегне прекалено силно мускулите им. Освен това, с времето ще научите вашите мъници на полезният навик да тренират.

Ето и упражненията, с които можете да въведете вашето дете в света на фитнеса и упражненията:

Базисен клек


Това е едно лесно упражнение с тежестта на тялото, с което вашето дете ще развие силата си в седалищните мускули, прасците и предната и задна част на бедрата. Движението е безопасно, но трябва да наблюдавате детето си и да се уверите, че коленете му не преминават пред пръстите на краката. Кажете му, да стои с крака разтворени на широчината на раменете, ръце поставени на кръста и бавно да се спуска в клека, изнасяйки бедрата назад, като през цялото време държи гърба си изправен. След това, също бавно се прави изправянето до начална позиция. Правят се 2 серии по 10 повторения.

Калф преси


Това упражнение е предназначено за развиване на прасците на вашето дете, които обикновено остават малко изолирани от повечето упражнения за долната част на тялото. Детето ви трябва да застане с леко разтворени крака, поставяйки ръце на кръста си. След това се повдига на пръсти, стягайки прасците, и се задържа така за 8 секунди, преди бавно да стъпи отново на пода с цяло ходило. Правят се 3 серии по 10 повторения.

Странично повдигане на крак от страничен лег


Едно от класическите упражнения за крака и по-специално за вътрешната и външната част на бедрата. Накарайте детето ви да легне на лявата си страна, поставяйки свитата си ръка като подложка на главата, така че тялото му да остане право! След това се прави повдигане на изпънатия десен крак възможно най-високо (по възможност, ъгълът между двата крака да бъда прав), но не със замах, а с умерено и контролирано темпо. След приключване на повторенията, детето се завърта на дясната си страна и повдига левия си крак. Правят се 3 серии по 10 повдигания на всеки крак.

Джъмпинг Джак


Това е високоенергично упражнение, което не само обхваща всички мускули в краката, но и работи за тези от горната част на тялото, превръщайки се и в много добро кардио.

Детето ви трябва да застане със събрани крака и ръце спуснати до тялото, а гърба е изправен. След това трябва да скочи, като едновременно с това разтваря ръцете си странично и ги вдига над главата, а краката се разтварят широко. Веднага следва нов скок, като ръцете се свалят, а краката се събират, както в началната позиция. Това се счита за едно повторение на Джъмпинг Джак. Детето ви трябва да направи по 10 повторения в серии.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиНовиниЛюбопитноХранене при...СнимкиЛайфстайлАлт. медицинаЗаболявания (МКБ)ДиетиЛеченияПроизводителиСпециалистиПсихологияРецептиИсторияТестовеСоциални грижиИнтервютаАнкетиОрганизацииОбразованиеЗаведенияНормативни актовеКлинични пътекиИзследванияБотаника