Яйчен протеин

Яйцата са добър източник на хранителен протеин, но също така имат голямо съдържание на холестерол. Едно голямо яйце съдържа около 6 гр. протеин. Яйчният протеин осигурява около 100% от необходимите аминокиселини и се усвоява напълно от човешкия организъм, освобождава се бавно и насища кръвния ток дълго време. За да се произведе този вид протеин трябва да се изолира яйчния белтък, и да се изсуши остатъка до пудра. В състава на яйчния протеин влизат пет различни протеина, които се делят на прости и сложни.
Яйчния протеин е изпълнен с витамини, минерали, стимулира растежа на мускулите и подобрява възстановяването. Той не съдържа лактоза, което го прави подходящ за хора, които имат непоносимост към лактоза и млечни продукти.
Препоръчителната дневна доза зависи от различни фактори - телесно тегло, дали се приемат и други протеинови източници, но най-вече варира между 20 - 50 гр. Приема се като заместител на едно хранене, между отделните хранения или преди лягане.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НУТРИМ МАС ГЕЙН 2500 гр. с вкус на ванилия
СПОНСЕР ПАУЪР МУЛТИ ПРОТЕИН 850 гр.
ВИ-ШЕЙП MR.X IGF-1 АНАБОЛИК МАСС 6800 г
ОСТРОВИТ WPC80.EU ПРОТЕИН ДОБРО УТРО С ВКУС НА КАПУЧИНО 700 г
ПЮР НУТРИШЪН БИЙФ ПРОТЕИН 1814 г
Безплатна доставка за България!КАЛИВИТА ШЕЙК УАН ШОКОЛАД 500 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Спортна медицина
- Спортни добавки
- Снабдяващи с хранителни вещества спортни добавки
- Алтернативно лечение при албумин в урината
- Върховна двуразова тренировъчна програма за подобряване композицията на тялото
- Кои храни и в какви количества съдържат повече протеини от едно яйце
- Протеин (белтък) в кръвта
- Обмяна на белтъците
- Тренировъчна програма за повишаване на мускулните размери и обем
- Програма за натрупване на 5 килограма мускулна маса за 1 месец
- 10 тренировки за напреднали за големи гърди
- Боб мунг, Зелена грама
- Лектини - ползи и вреди
Коментари към Яйчен протеин