Начало Спорт Спортна медицина Спортни добавки Снабдяващи с хранителни вещества Яйчен протеин

Яйчен протеин

Яйчен протеин - изображение

Яйцата са добър източник на хранителен протеин, но също така имат голямо съдържание на холестерол. Едно голямо яйце съдържа около 6 гр. протеин. Яйчният протеин осигурява около 100% от необходимите аминокиселини и се усвоява напълно от човешкия организъм, освобождава се бавно и насища кръвния ток дълго време. За да се произведе този вид протеин трябва да се изолира яйчния белтък, и да се изсуши остатъка до пудра. В състава на яйчния протеин влизат пет различни протеина, които се делят на прости и сложни.

Яйчния протеин е изпълнен с витамини, минерали, стимулира растежа на мускулите и подобрява възстановяването. Той не съдържа лактоза, което го прави подходящ за хора, които имат непоносимост към лактоза и млечни продукти.

Препоръчителната дневна доза зависи от различни фактори - телесно тегло, дали се приемат и други протеинови източници, но най-вече варира между 20 - 50 гр. Приема се като заместител на едно хранене, между отделните хранения или преди лягане.

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортРецептиХранене при...Храни и ястияФизиологияНовиниЛюбопитноСъставкиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиБотаникаДиетиАлтернативна медицинаМедицински изследванияЛечения