Яйчен протеин

Яйцата са добър източник на хранителен протеин, но също така имат голямо съдържание на холестерол. Едно голямо яйце съдържа около 6 гр. протеин. Яйчният протеин осигурява около 100% от необходимите аминокиселини и се усвоява напълно от човешкия организъм, освобождава се бавно и насища кръвния ток дълго време. За да се произведе този вид протеин трябва да се изолира яйчния белтък, и да се изсуши остатъка до пудра. В състава на яйчния протеин влизат пет различни протеина, които се делят на прости и сложни.
Яйчния протеин е изпълнен с витамини, минерали, стимулира растежа на мускулите и подобрява възстановяването. Той не съдържа лактоза, което го прави подходящ за хора, които имат непоносимост към лактоза и млечни продукти.
Препоръчителната дневна доза зависи от различни фактори - телесно тегло, дали се приемат и други протеинови източници, но най-вече варира между 20 - 50 гр. Приема се като заместител на едно хранене, между отделните хранения или преди лягане.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТЕЧ ИСО УЕЙ ZERO 908 г ОВКУСЕН
Безплатна доставка за България!ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИН ИЗОЛАТ плик 2 кг
Безплатна доставка за България! ПРОМОНУТРИМ МАС ГЕЙН 2500 гр. с вкус на ванилия
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ЛОУ КАРБ МАШ 600 гр.
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Спортна медицина
- Спортни добавки
- Снабдяващи с хранителни вещества спортни добавки
- Храни, които съдържат повече протеини от яйцата
- Алтернативно лечение при албумин в урината
- Върховна двуразова тренировъчна програма за подобряване композицията на тялото
- Тренировъчна програма за повишаване на мускулните размери и обем
- Домашен протеин на прах
- Супер програма за чистене на мазнините „Битката на мускулите антагонисти“
- Боб мунг, Зелена грама
- Грах
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Обмяна на белтъците
Коментари към Яйчен протеин