Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Дали по-силното потене по време на тренировките означава по-голям шанс за отслабване?

Дали по-силното потене по време на тренировките означава по-голям шанс за отслабване?

Дали по-силното потене по време на тренировките означава по-голям шанс за отслабване? - изображение

Дали изпълнението на силно загряващи тялото тренировки, или такива, които предизвикват по-силно изпотяване помагат за изгаряне на повече калории и следователно водят до по-бързо отслабване? Това е страхотен въпрос и съм сигурен, че сте си го задавали много пъти. Когато сте привършвали тренировката и сте се качвали на кантара, със сигурност сте изпадали в еуфория, че сте доста по-леки. Аз лично съм свалял на тренировка по 3 килограма при по-голямо натоварване, а средното ми понижение на теглото е 2 килограма (тегля се поне по веднъж седмично преди и след тренировка, тъй като се занимавам с бойни спортове и това е важно, за да знам как мога да влизам в категорията си по време на състезание). И въпреки всичко, не трябва да се вълнувате толкова!

Когато се изпотявате по време на тренировка, вие губите много течности и именно на това се дължи резкия спад в показанията на кантара. Веднага щом се хидратирате отново, кантарът ще покаже старите ви килограми.

Не е толкова просто да се стопят мазнините в тялото, ето защо преди това ви посъветвах да не изпадате в такъв ентусиазъм.

Какво се случва, когато се потите?

Температурата на тялото се контролира чрез потене, така че когато човек се поти, той охлажда тялото си. Хубаво е да се знае, че не потенето е показател колко интензивна е тренировката ви или колко калории сте изгорили. Един шокиращ факт е, че човек изгаря повече калории в тренировка при по-ниски температури, отколкото в такива при горещо време. Това се дължи на работата на мускулите, които се свиват повече, за да се затопли тялото, макар и вие да не усещате тези по-големи контракции. За да се изпълнят тези свивания, мускулите се нуждаят от повече енергия, което означава, че се изгарят повече калории.

Всеки път, когато се изгарят калории, се отделя топлина и това помага за поддържане на телесната температура по-висока. От друга страна, не всеки път когато се потите, вие изгаряте калории.

Потенето не е индикатор колко бързо, здраво и интензивно тренирате. По-добър показател за качеството на натоварването са сърдечната честота и умората. Реално погледнато, вие можете да се потите и когато тренирате с ниско темпо в гореща зала, което не означава, че горите изключително много калории в този момент. Просто трябва да правите тренировки с ниска и с висока интензивност, като това е добър начин за изгаряне на мазнините, без риск от претоварване.

Уверете се, че използвате различни видове тренировки: кардио, за сила и за гъвкавост! Това е най-добрият избор за дългосрочно отслабване и поддържане на здравословно тегло.

Разчитайте на интензивността за горене на мазнините, това е най-точния и правилен начин за отслабването, чрез постигане на спортен калориен дефицит, а потенето, то е само страничен фактор, който не може да бъде съизмерим с изгорените калории.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиСпортЛюбопитноДиетиТестовеЛайфстайлХранене при...