Начало Спорт Спортен дух Спортна мотивация и вдъхновение Дан Къмингс доказа, че парализата може да бъде преборена със спорт

Дан Къмингс доказа, че парализата може да бъде преборена със спорт

Дан Къмингс доказа, че парализата може да бъде преборена със спорт - изображение

Дан Къмингс бе само на 19 години, когато животът му се промени завинаги. По време на нелеп инцидент той чупи врата си и това го оставя парализиран от гърдите надолу. Лекарите правят всичко възможно, но в крайна сметка се предават и му казват, че той ще остане инвалид до края на живота си, без да може отново да ходи. Вместо да приеме този факт, Дан решава да се заеме със спорт и рехабилитация и да се върне отново към живота.

Започва неговата дълга борба, която вдъхновява в последствие много хора в неговото положение. Цели 3 години той се подлага на физиотерапии, но без това да доведе до някакъв по-забележим напредък. Всички специалисти започват да се отказват, но не и той. Мести се в Калифорния и се включва в много по-интензивна и натоварваща рехабилитационна програма, която е наречена „Проект за прохождане“. Тя включва иновативни терапии за подпомагане на пациенти с увреждания на гръбначния стълб, за да могат те да възвърнат и подобрят двигателните си умения. Дан влага много труд, само той знае какво му е коствало това, но 4 години по-късно, доказва на лекарите, че те са грешили. С помощта на проходилка, той отново се изправя на краката си и започва да ходи.

След като учудва медицината, Дан Къмингс решава да посвети живота си на всички онези хора, които по една или друга причина се оказват в неговото състояние преди години, с нараняване на гръбначния мозък. Той основава фондация наречена „Journey Forward“ (Пътуване напред), именно с тази цел. 10 години след своята контузия, Дан изумява света, като преминава ходейки над километър и половина и така спечелва 75000 долара за своята фондация. Всичко това става възможно благодарение на забележителната си мотивация и решимост да не се предава.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортПсихологияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиНовиниХранене при...ИсторияБотаникаАлт. медицинаЛеченияСоциални грижиСпорт и туризъмИнтервютаФизиологияАнкетиОбразованиеТестовеДиетиЗаведенияНормативни актовеСпециалистиОрганизацииПроизводителиРецепти