Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Най-честите извинения за пропусната тренировка и как да ги избегнем

Най-честите извинения за пропусната тренировка и как да ги избегнем

Най-честите извинения за пропусната тренировка и как да ги избегнем - изображение

Извиненията – всички ги имаме и редовно ги използваме. Даже и за тренировките. Понякога, наистина има уважителни причини за прескачане на посещението на тренировъчната зала (например, били сте болни), но обикновено изтъкваните причини са меко казано смешни. Когато започнете да се оправдавате, вие просто пречите сами на себе си и трудно ще достигнете до пълния си потенциал. А вие не искате това, нали?

Ето някои от най-често използваните извинения за пропусната тренировка и начините да ги преодолеете:

1 „Прекалено съм уморен/а“

В повечето случаи това извинение е абсолютно фалшиво. Всъщност, тренировката може да ви зареди с енергия и вие се чувствате освежени след излизането от залата. Ако често използвате това оправдание, значи нещо с времето ви за сън не е наред. Вместо вечер да стоите до късно пред телевизора или си ровите из социалните мрежи, лягайте по-рано, за да можете да получите от 7,5 до около 9 часа сън и да не се чувствате толкова уморени. Друг вариант е да промените времето ви за тренировка. Ако имате повече енергия сутрин, тогава тренирайте тогава, вместо след работния си ден. Просто планирайте вашето натоварване според естествените ви енергийни върхове!

2 „Прекалено тежко ми е.“

Започвайки тренировката, съвсем очаквано е тя да бъде предизвикателна за тялото ви. Именно така се постигат промените, които вие целите, след като сте започнали да посещавате фитнеса. Освен това, ако нещо е трудно, но вие го правите въпреки това, ще почувствате още по-голямо удовлетворение от постижението си и така ще имате още по-голямо самочувствие. Вместо да мислите колко ви е тежко, фокусирайте се върху крайната си цел. Това ще ви помогне да мислите позитивно и в перспектива, докато тренировката ви не приключи.

3 „Времето е ужасно.“

Знам, че има дни, когато е много горещо, прекалено студено, вали силно, има силен снеговалеж, прекалено е ветровито или има от всичко по много. Затова трябва да имате резервен план. За онези дни, в които не можете да отидете до фитнеса или самото пътуване създава доста рискове за вас, разчистете малко пространство в дома си, вземете някакви гирички или работете само с тежестта на тялото си и направете една страхотна тренировка вкъщи. Лошото време не е причина за отказ от раздвижване.

4 „Картата за фитнес е прекалено скъпа.“

Не е задължително да посещавате фитнес, за да бъдете във форма. Тренировките могат да се правят навсякъде, на открито или на закрито, като във Фрамар Спорт сме ви показали достатъчно тренировки и за двата случая и ще продължаваме да ви помагаме в това да поддържате тялото си в страхотна кондиция.

5 „Нямам време за тренировки.“

Отмина времето, в което за кардио тренировката трябваше да прекарвате часове върху пътечката или крос тренажора. Вече е научно доказано, че кратките, високоинтензивни тренировки, са по-ефективни за изграждане на чиста мускулатура и за загуба на мазнини. И всичко, от което се нуждаете са от 10 до 15 минути. Дори и най-натовареният човек, който познавате, има свободни 15 минути.

6 „В „онзи период“ съм и сега не е подходящо време за тренировки.“

Когато настъпи месечния ви цикъл, болките, подуването, мрачното настроение и чувството за изтощение са добре познати. Може би изобщо не ви минава през мисълта да тренирате, но може би не знаете, че това може да ви помогне да се чувствате много по-добре. Упражненията могат да подобрят циркулацията на кръвта, потискат подуването при храносмилането и могат да облекчат много от другите симптоми, типични за това състояние. По същия начин, тренировките ви зареждат с ендорфини и могат да помогнат да не се чувствате толкова раздразнени. Не е нужно да се натоварвате много, някакви леки упражнения и особено йога, могат да ви бъдат от голяма полза.

7 „Не намирам достатъчно мотивация.“

Понякога мотивацията може да ви остави неочаквано и без никакви обяснения. Един ден просто нямате никакво желание да отидете до залата и без да се усетите, минал месец без никакви тренировки. След това трудно се започва отново. Затова, за да сте добре мотивирани, не си поставяйте някаква много голяма цел, чието достигане да бъде прекалено трудно и демотивиращо понякога, а разбийте нещата на мини цели. Така, с бавни стъпки, ще достигнете отново до онзи желан краен резултат, но без да се натоварвате психически.

8 „Не знам от къде да започна.“

Всеки трябва да започне от някъде. Никой не е влезнал за пръв път в света на фитнеса с плочки на корема и с изваяно тяло и още от първия ден да е познавал всички уреди и правилното изпълнение на упражненията. Най-важното нещо е да започнете, просто ей така. Не се срамувайте, че не знаете нещо или не изглеждате като най-атлетичните мъже и жени в залата, и те са били като вас в началото. Първото ви нещо с влизането в залата е да попитате инструкторите как се използва всеки един уред правилно и кои упражнения могат да се правят на него и за кои мускули работят те. Ако искате да тренирате в домашни условия, четете внимателно начина на изпълнение на упражненията, за да не си причините контузия, вместо да постигнете положителен резултат от труда си! Ако имате въпроси, ние сме насреща :) Бъдете по-силни от извиненията, дължите го на тялото си!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиНовиниЛюбопитноРецептиДиетиХранене при...