Начало Спорт Спортен дух Децата и спорта Детска тренировка за цялото тяло

Детска тренировка за цялото тяло

Детска тренировка за цялото тяло - изображение

Всички упражнения, които могат да се нарекат едновременно аеробни (кардио) и анаеробни (силови) и засягат цялото тяло могат да стимулират у децата тяхното чувство за баланс и координация, които са неразделна част от по-нататъшното развитие на физиологичните им системи.

За да се предотвратят нараняванията, преди началото на тренировката трябва да се направи добра загрявка на мускулите и разтягане на сухожилията. Тук се включват леки движения в рамките на 5-10 минути, като ходене, гимнастически движения (джъмпинг джак, повдигания на коленете, сгъвания в различните посоки) и стречинг.

Вие можете да променяте нещата при необходимост, за да отговарят на вашите изисквания и на нуждите на детето ви. При започването на тренировката, първо се фокусирайте детето ви да работи за правилна форма на упражненията, а не толкова върху скоростта. След като вече движенията станат добре познати, тогава детето може да започне да увеличава и скоростта на изпълнението им.

Упражненията са така подбрани, че да съчетават кардио и силово натоварване и ще помогнат на децата да развият своята ловкост, координация и като цяло ще подобрят своята мускулатура. Тренировката може да се прави общо взето навсякъде. Просто е необходим малко повече надзор от страна на родителите, за да се осигури безопасността на децата.

Ето и упражненията за тренировка на цялото тяло:

Джъмпинг Джак

Засягани зони: Мускулите на ръцете и на краката

 

Слаломни скокове

Засягани зони: мускулите на краката и коремната мускулатура

 

Ски скокове

Засягани зони: мускулите на краката и ръцете

Клек с лицева опора

Засягани зони: мускулите на ръцете, раменете, гърдите и краката

 

Редуващо докосване на върха на пръстите на краката от стоеж

Засягани зони: Мускулите на краката, ръцете, гърба и раменете


Изкачване на стълби

Засягани зони: Мускули на кракатаВъртене на торса

Засягани зони: мускулите около гръбначния стълб, в долната част на гърба и в коремната зона

 

Совалки с медицинска топка

Засягани зони: цялото тяло

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиЛайфстайлХранене при...СпециалистиПсихологияРецептиАлт. медицинаСоциални грижиИсторияТестовеАнкетиИнтервютаОрганизацииОбразованиеЗаведенияНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника