Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Екстремно отслабване за 2 седмици с броколи

Екстремно отслабване за 2 седмици с броколи

Екстремно отслабване за 2 седмици с броколи - изображение

Въпреки, че тренирате усилено всеки ден и изхвърляте реки от пот с кардиото, изглежда че все още не можете да изчистите мазнините от тялото си и да натрупате достатъчно чиста мускулатура. Обяснението за това е много просто и се вижда още с пръв поглед – най-вероятно вие не се храните здравословно.

Тежките тренировки може да са от решаващо значение за развиване на мускулите, но ако мечтата ви е те да бъдат изчистени от мазнините, тя може да бъде осуетена, ако не спазвате подходящата диета. Въпреки, че тренирате по 1-2 часа, все още имате 22 часа в денонощието, в които можете да съсипете всичко, което сте постигнали в залата, само в един миг на слабост.

За провалянето ви не е нужно много – едно малко пакетче чипс, една бира или хамбургер за обяд и всичко постигнато след тренировката се заличава. Диетата е много важна част от губенето на мазнините. Това е един стълб, който подкрепя вашия тренировъчен план, за да постигнете здраво и силно тяло.

И така, днешната ни задача е да постигнете екстремно изчистване на мазнините за 14 дни, като в основата на програмата ще бъде един страхотен продукт, а именно броколи. Правят се два цикъла от по 7 дни, като те са разделени на 3 основни фази, с промени на приема на вода и мазнини. Две са постоянните неща в програмата, а именно количеството на протеините и консумацията на броколи.

  • В първите три дни започнете да приемате протеини от най-чистите източници, а именно пуешки гърди и риба тон. Увеличете приема на вода до 5 литра на ден. Да, трудно е, но това е един изпробван многократно метод за екстремно изчистване на мазнини и сваляне на килограми, който се прави от хиляди спортисти в света. Можете да консумирате кръстоцветни зеленчуци в неограничено количество през този период, в нашия случай залагаме на броколи, тъй като те са сред най-добрите.

  • В следващите 3 дни, вие намалявате прима на вода до не повече от 2-2,5 литра. Вместо протеини с ниско съдържание на мазнини, вие ще включите такива с повече мазнини, като биволско или пилешко месо. Приемът на броколи трябва да остане същия и през този период.

  • След приключването на тази втора тридневна фаза, в последния ден вие можете да приемате въглехидрати по-щедро. Също така можете да намалите водата и под 2 литра за този ден.

След това направете същия цикъл още веднъж!

Ползите от консумацията на броколи

Броколито съдържа фитохимикали, наречени, индоли, които играят важна роля в метаболизма на естрогена. Индолите съединяват излишния естроген в безопасна форма, с което значително намалява естроген-свързаните туморни заболявания като рак на гърдата и на простатата. В същото време, това „потискане“ на естрогена ще ви помогне в поддържането на нивата на тестостерона високи и стабилни. Скорошно проучване установи, че диетите с високо съдържание на индол-3-карбинол, което съединение се съдържа в кръстоцветните зеленчуци, понижава естрогена при мъжете с над 50%, а този хормон директно се конкурира с тестостерона.

Наличието на витамин С, сяра и някои аминокиселини, прави броколито много добър детоксикатор. То помага за елиминирането на свободните радикали и токсини, като например пикочната киселина, от организма.

В този зеленчук също така има много високо съдържание на калций, а здравословните му нива са от съществено значение за потискане на калцитриола – хормон, който кара организма да трупа мазнини, вместо да бъдат разграждани при тренировките.

Другите здравни ползи от консумацията на броколи са следните:

  • Дава тласък на имунната система

  • Намалява рисковете от болести на сърцето

  • Подпомага храносмилането

  • Предпазва от рак и забавя стареенето

Този зеленчук може да се консумира както суров, така и сварен, но най-добрият начин за приготвянето му е на пара, тъй като тогава той омеква, но запазва всички полезни хранителни вещества в себе си. 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиСпортЛайфстайлПсихологияАлт. медицинаИсторияХранене при...РецептиТестовеНовиниБотаникаЛеченияПроизводителиКалкулатори