Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Как да стопите по-бързо мазнините в областта на стомаха

Как да стопите по-бързо мазнините в областта на стомаха

Как да стопите по-бързо мазнините в областта на стомаха - изображение

Въпреки, че коремните мазнини при мъжете и при жените са от различно естество, те могат да бъдат стопени с едни и същи упражнения. Единствената разлика се състои в броя на сериите и на повторенията. Всичко останало е едно и също.

Мастните натрупвания в зоната на стомаха оказват неблагоприятно въздействие върху сърцето и кръвоносните съдове, което повишава риска от инфаркт. Премахването им може да донесе огромни ползи за организма.

Лежащи камъни

Легнете на пода, свийте краката си и леко се повдигнете на пети. Бедрата са насочени директно нагоре към тавана (жените могат да поставят ходилата си по-близо до себе си, за да си улеснят упражнението). Поставете долната част на гърба си на земята, ръцете зад врата, брадичката прибрана към гърдите, раменете леко повдигнати нагоре. Стегнете корема и повдигнете таза. Започнете да правите движения с него нагоре и надолу, но с малка амплитуда, като трябва да усещате напрежението в областта на корема.

Мъжете правят по 2 серии с 12-15 повторения

Жените правят по 2 серии с 10 повторения

Спирала

Застанете в позиция за лицеви опори (жените могат да застанат на ръце и колене). Не повдигайте таза си, тялото ви трябва да бъде в една линия от главата до петите. Поддържайки опората на тялото на една ръка, завъртете другата нагоре, без да движите краката (те могат леко да се завъртят около оста на тялото). Правете движенията бавно. След като върнете ръката в изходна позиция, повторете, но с другата ръка. Ако упражнението ви се вижда леко, тогава се спуснете към долна позиция за лицева опора, но спрете по средата на амплитудата, след което опитайте отново да извършите завъртането на ръката.

Мъжете правят по 3 серии с по 7 повторения (за едно повторение се счита завъртането на двете ръце).

Жените правят по 2 серии с по 5 повторения.

Ножица

Легнете на пейка или на диван, които да използвате за опора, а краката са във въздуха. Поставете ръцете встрани на тялото, за да балансирате.

По време на упражнението, поддържайте гърба притиснат към опората. Започнете да извършвате ножични движения с краката, като ако искате да си улесните нещата, издърпайте тялото си по-нагоре, а ако искате да усложните упражнението, тогава го спуснете по-надолу, за да изнесете точката на тежестта му.

Мъжете и жените правят по 2 серии от по 10-12 повторения.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...ПатологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиКлинични пътекиФизиологияДиетиНовиниЛеченияИзследванияАлт. медицинаБотаникаСпециалистиСпортТестове