Начало Спорт Спортна енциклопедия Спортни съоръжения Спортни дестинации и маршрути Най-добрите места за бънджи скокове в Европа

Най-добрите места за бънджи скокове в Европа

Най-добрите места за бънджи скокове в Европа - изображение

Откакто Ей Джей Хакет направи първите комерсиални бънджи скокове в Нова Зеландия през 1986 година, този спорт буквално взриви любителите на адреналина. Европа не остана по-назад и в момента има над 100 места, включително и 10 в България – Буново, Клисура, Аспаруховия мост във Варна, пещерата Проходна, виадукта Бебреш на пр. Витиня, Клисура, Габрово, Велико Търново, Ковач (Бургаско) и Писанец (Русенско). Но кои са най-добрите сред тях?

Най-добрите 12 места за бънджи скокове в Европа

Язовир Контра в Тицино, Швейцария

Височина: 220 метра

Цена: 290 евро

Кога: от средата на юли до средата на август

Стената на язовир Контра стана изключително популярно място за бънджи, след като Джеймс Бонд скочи от там във филма „Златното око“. От този момент, търсачите на силен адреналин от цял свят откриха най-доброто място за бънджи в Европа.

Стената на този язовир е огромна и това е третото най-високо място в света за скокове. Можете да избирате между класически скок, който е подходящ за по-начинаещите и такъв през нощта, за да усетите истинския страх, огрявани от пълната луна.

Язовир Кьолнбреин в Каринтия, Австрия

Височина: 200 метра

Цена: 230 евро

Кога: от май до октомври

Язовирната стена е в топ 10 по височина в света, а скачането с бънджи от нея започва през 2010 година, когато е инсталирана атракционната пътека върху нея.

Самата гледка преди скока е удивителна, така че гарантирано ще запомните този скок през целия си живот.

Мост Юропабрюке, Австрия

Височина: 192 метра

Цена: 160 евро

Кога: май и октомври само събота и неделя, от юли до септември – петък, събота и неделя

Това е един от най-високите мостове в Европа и едно от най-популярните за бънджи скокове.

Добре е предварително да си резервирате скока, защото е наистина много популярна дестинация и ентусиасти от цял свят чакат да дойдат топлите месеци, за да се насочат към Австрия.

Мост Ниук, Швейцария

Височина: 190 метра

Цена: 160 евро

Кога: от 18 юли до 14 август

Това е най-високият окачен мост в Европа, като има специално изградена рампа за скоковете с бънджи. Скалите от двете страни на пролома сякаш те стягат още повече и адреналина скача до небесата.

Мост Валгадена, Италия

Височина: 190 метра

Цена: 100 евро

Кога: само на определени дати

Ако се страхувате да скочите сами или искате да изживеете това приключение с приятел или с любимия човек, това е най-доброто място в Европа, тъй като на по-горните места това не е разрешено. Ще оцените и прекрасната гледка към Доломитите, които са част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Язовир Видрару, Румъния

Височина: 166 метра

Цена: 100 евро

Кога: от юни до октомври

Това е петия по големина язовир в Европа и е най-близката до България дестинация в тази класация. Язовирната стена е висока 166 метра и дълга 305 метра, като това я прави едно изключително място за скокове.

Мост Велио-Пистолеза, Италия

Височина: 152 метра

Цена: 100 евро

Кога: от март до ноември

Намира се в Пиемонт, северозападна Италия и е един от най-грандиозните мостове в Европа.

Бонусът тук е, че ако скочите втори път, цената става 80 евро. Можете също така да скачате и през нощта и тогава изглежда сякаш скачате в бездна.

Дунавската кула , Австрия

Височина: 152 метра

Цена: 150 евро

Кога: само няколко дни в годината

152-метровата платформа на Дунавската кула във Виена се използва само няколко пъти в годината, затова ако сте решили да скачате, добре е да направите предварителна заявка. Кулата е най-високата структура в австрийската столица и от нея се вижда целия град. Гледката е много красива, гарантирам ви го от лично наблюдение. Дори се вижда в далечината и Братислава, а височината, на която се намира платформата за бънджи скоковете е доста стряскаща.

Мостът Понте Колосус, Италия

Височина: 152 метра

Цена: около 90 евро

Кога: от март

Това е наистина вдъхновяващ мост и един от най-добрите за бънджи скокове в света. За 4,5 секунди достигате скорост от 100 километра в час.

Кранът за скокове в Хелзинки, Финландия

Височина: 150 метра

Цена: 100 евро

Кога: юли и август

Това е един от най-високите кранове за бънджи скокове, но е добре да се резервира предварително. Предвид сравнително равнинния релеф на Хелзинки, погледът ви стига доста надалече и гледката със сигурност си струва.

Интерлакен, Швейцария

Височина: 134 метра

Цена: 170 евро

Кога: от понеделник до събота, от май до октомври

Скок от кабинков лифт? Защо не! Но единственото място, от където можете да го направите е Стокхом в швейцарските Алпи, близо до Интерлакен. Как не са се сетили да го направят и тук в нашите планински лифтове? Мисля си, че този до Сините камъни в Сливен има достатъчно височина за целта.

Коринтския канал, Гърция

Височина: 78 метра

Цена: 80 евро

Кога: юни-август

Това е едно от най-популярните места за скокове, като мнозина го предпочитат заради по-ниската цена, сравнено с останалите дестинации.

Коринтският канал е много тесен, изкуствено е създаден, има дължина от 6,4 километра и свързва континентална Гърция с Пелопонес. Той е прокопан, за да се спестят 700 километра от обиколката на острова, а днес всеки любител на бънджи скоковете знае за това място и затова е добре предварително да си запазите вашето време за скок.

Виадуктът Сульовр, Франция

Височина: 61 метра

Цена: 135 евро

Кога: целогодишно

Разположен в красива долина в Нормандия над река Сульовр, този виадукт е един от най-високите в света и едно от малкото места, където можете да докоснете водата или дори да се потопите почти целите в нея. Мнозина избират тази опция в топлите месеци.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноЛайфстайлИстория