Начало Спорт Спортна енциклопедия Спортни съоръжения Спортни дестинации и маршрути Най-добрите места за муай тай тренировки в света

Най-добрите места за муай тай тренировки в света

Най-добрите места за муай тай тренировки в света - изображение

Ако сте запалени по муай тай, със сигурност сте чували за тези зали. Те имат култов статут, като в тях са тренирали топ бойците от най-известните бойни вериги. За наша радост, все повече български състезатели по кикбокс и муай тай също имат възможността да се подготвят при легендарните треньори и представянето им в гала турнирите е все по-добро. Последен пример е Стоян Копривленски, който показва огромно израстване и вече записа няколко мача на най-високо ниво.

В тези зали със сигурност имате какво да научите, ако искате да се занимавате професионално с тежките стилове на кикбокса или с муай тай. Накрая, като бонус, ще ви разкажа и за най-доброто място за тренировки в България, от където можете да започнете.

Топ 10 на местата за муай тай тренировки

ТАЙГЪР МУАЙ ТАЙ

Местоположение: Пукет, Тайланд

Известни инструктори: Аджарн Мак, Крю Муу, Аджарн Ратаначай

Тази зала в Пукет е дала на света много известни бойци и треньори. Освен муай тай, тук се тренира също ММА, а има и специални кондиционни тренировки и такива за отслабване. Не случайно и Джордж Сен Пиер наема някои от треньорите на тази зала, по време на подготовката си за мачовете от UFC.

БЕНЧАМЕК ДЖИМ

Местоположение: Банкок и Сурин, Тайланд

Известен инструктор: Буакау

Тук цикълът на подготовка е затворен – хранене, настаняване и тренировки от световна класа + спаринги с някои от най-добрите бойци в света. 2 часа изцеждаща тренировка, по 2 пъти на ден, 6 дни в седмицата. Можете ли да се справите с това? Това е залата на Буакау, това е достатъчно, за да разберете колко сериозна зала е.

БОКСОВА ЗАЛА ПАТОНГ

Местоположение: Пукет, Тайланд

Известни треньори: Ман и екипът му, трениращ над 300 бойци

Тази зала предлага и много евтино настаняване, така че е чудесно за чужденците да се насладят на качествените тренировки от световна класа. Намира се в непосредствена близост до двата големи плажа в Пукет, така че можете да им се насладите в свободния си от тренировки ден. Тук заниманията не са групови, а се залага на индивидуалния подход към бойците, за да може те да развият своите умения възможно най-ефективно. Няма стриктен график, всичко зависи от вашата дисциплина и мотивация, а треньорите винаги са там и са готови да ви предложат най-доброто от изкуството на муай тай.

ТРЕНИРОВЪЧЕН ЦЕНТЪР ЖАКО ХИБРИД

Местоположение: Южна Флорида, САЩ

Известни треньори: Хорхе Сантяго, Анри Фоуфт, Кени Мъндей, Джейк Боначи

Тук се провеждат занимания по ММА и муай тай, и е много вероятно да имате честта да тренирате с една от големите звезди на кикбокса Тайрон Спонг.

ИЗКУСТВОТО НА ОСЕМТЕ

Местоположение: Сан Диего, САЩ

Известен треньор: Мелчор Менор

Този клуб е основан от двукратният световен шампион Мелчор Менор. На площ от 720 квадратни метра, тук се обучават мъже, жени и деца, разделени според квалификацията си. Има стандартен ринг за спаринги, а първото посещение на тренировките е безплатно.

МАЙК`С ДЖИМ

Местоположение: Амстердам

Треньор: Майк Пасениер

Едва ли има човек, който се занимава с кикбокс или муай тай, и не е чувал за този център. Бойците, които тренират тук нямат нужда от представяне, а най-впечатляващите имена са тези на Бадр Хари, Гьокхан Саки, Мелвин Меноеф, Алистър Овирийм. Кикбоксът е едва ли не национален спорт в Холандия и занимаващите се с него са хиляди, а Майк Пасениер подбира най-доброто и го привлича да тренира в неговата зала. Тук, освен кикбокс и муай тай се тренира и ММА и има голяма фитнес зала за подготовката на бойците.

ГОЛДЪН ГЛОРИ

Мостоположение: Бреда, Холандия (с клонове в Румъния, Тайланд и Германия)

Известен боец: Семи Шилт

Голдън Глори е другият голям тренировъчен център в Холандия, създал множество шампиони, включително Семи Шилт и Марлои Кьонен. Създаден е през 1999 година и тук треньорите имат дълбоки познания в бойните спортове и има класове по кикбокс, ММА и вале тудо.

НОНГНАПАТ МУАЙ ТАЙ

Местоположение: Пукет, Тайланд

Известни треньори: Ситичай Пор Чердкиат, Нокуийд Дейви

В Пукет има легендарни зали за тренировки по муай тай, но Нонгнапат не е сред тях. Тя е модерна и оборудвана с най-съвременните тренировъчни пособия. Ако държите на това, тук е мястото за вашата подготовка.

ОС МУАЙ ТАЙ

Местоположение: Калифорния, САЩ

Този камп е известен като „Истинската сделка“ и е едно от местата в САЩ, където можете да получите традиционната муай тай тренировка. Именно затова е и толкова предпочитан, тъй като не са много местата по света (извън Тайланд), където нещата са запазени в автентичния им вид. А ОС осигурява именно такова истинско изживяване. Кампът се намира на плажа на тюлените.

И накрая, обещаният бонус:

СПОРТ ДЖЕНЕРЕЙШЪН КАМП

Местоположение: Лозенец, България

Треньори: Досьо Досев, Кирил Пенджуров, Аджарн Гае (главен треньор на Елит Боксинг), Антон Петров и Веселин Веселинов

Ако нямате възможност да пътувате по света и да учите муай тай, то това е вашето място за тренировки по тайландските методи. Намира се в непосредствена близост до плажа в Лозенец и нещата са на доста високо ниво. През цялото лято там се подготвят нашите топ бойци, а постоянно има лагери на националните отбори на страни като Беларус, Чеченска република и други. Освен муай тай, тук се тренира ММА, кросфит, бокс, йога, а има и класове по силова и кондиционна подготовка. Има различни възможности за настаняване, според нуждите и финансовите възможности на трениращите.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортИсторияСпорт и туризъм