Начало Спорт Спортна енциклопедия Спортни съоръжения Спортни дестинации и маршрути Най-интересните места за крос в Европа

Най-интересните места за крос в Европа

Най-интересните места за крос в Европа - изображение

 

Лично за себе си съм откривал много кътчета на България, където да направя своя сутрешен крос... Обичам, когато ходя някъде на екскурзия или почивка, да стана рано сутрин и да бягам по десетина километра, изучавайки околните местности, да се порадвам на красотите, които нашата природа ни показва. Превърнал съм тази практика в традиция от няколко години и това ми доставя едно истинско удоволствие. Е, днес ще ви разкажа за няколко дестинации извън България, които със сигурност биха ви впечатлили. Това са едни от топ местата в Европа, където можете да се насладите на бягането. И така, слагайте маратонките и да тръгваме!

Трентино Алто Адидже, Италия

Малкото градче се намира в близост до легендарните ски курорти Бормио и Мадона ди Кампильо, в района на Доломитите в Алпите. Това е раят на любителите на черните каменисти пътеки и убийствените гледки. Огромните планински масиви и кристални езера, не случайно тук се провежда и едно от най-известните европейски трейл състезания, просто тук има всякакви видове терени и бегачите могат да изпитат своите възможности.

Шамони, Франция

Тук е епицентърът на трейл културата. Величественият алпийски град се намира в подножието на Мон Блан и е до границата на Франция с Италия и Швейцария, което означава, че за един ден можете да тичате в 3 различни държави по един предизвикателен планински терен. Тъй като Алпите са доста опасна планина, не тръгвайте сами, има опитни водачи като например от Run Bum Tours, които ще ви помогнат да практикувате хобито си безопасно.

Амстердам, Холандия

Знаете, че холандците обичат да се придвижват с велосипеди, но вече в града има зони, които са забранени за велосипедисти и за автотранспорт. Затова, набележете известните места в града като пивоварната Хайнекен, къщата на Ане Франк, кралския дворец и други и направете една крос обиколка, за да ги разгледате. Със сигурност няма да съжалявате.

Санторини, Гърция

Източник: santorinidave.com

Любимо място за мен. Между селата Фира и Оия има 10-километров път, покрит с плочи и с чакъл, преминаващ по калдерата и гледките са изумителни. Маршрутът завършва на скалата Сарос и там заслужено можете да си направите вълшебни снимки.

Източник: santorinidave.com

Берлин, Германия

Берлинският маратон е един от най-известните в света и това не е случайно. Градът разполага с множество паркове и можете сутрин да видите много хора, които правят своя крос. Отново бих ви препоръчал да обиколите забележителностите докато тичате, но едва ли е нужно да ви го напомням.

Лисабон, Португалия

Най-старият град в Западна Европа, Лисабон е изключително богат на забележителности. Дори има маркиран маршрут с дължина около 9 километра, който минава през историческите квартали на града и ще останете очаровани.

Мата-Солана, Испания

Това малко градче, ситуирано в близост до Барселона, предлага доста хълмист терен, на който можете да направите страхотна интензивна тренировка. Маркираната трейл пътека Кова Негра ще ви преведе през езера, борови гори и пещери и наистина ще видите, че това място не случайно е сред топ дестинациите за бегачи.

Редактор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортИсторияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниСпорт и туризъмХранене при...АнкетиСоциални грижиРецепти