Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Най-странните (не рядко и опасни) фитнес "капани"

Най-странните (не рядко и опасни) фитнес "капани"

Най-странните (не рядко и опасни) фитнес "капани" - изображение

Съвършената физика е нещо, към което се стремят мнозина от нас. Въпреки това, има хора, които се опитват да открият лесния начин за постигането й. Те залагат на фитнес тенденции, които идват бързо и още по-бързо си отиват, тъй като по-прозорливите виждат в тях целене на големи печалби от наивниците, които са им повярвали. Само се замислете, всеки месец се появява нов продукт или уред за отслабване, който малко по-късно се отрича (много често от собствените си създатели), за да се наложи следващия „иновативен“ продукт. Повечето от тях изтъняват най-вече вашия портфейл, вместо талията ви.

Съществуват много странни начини, по които хората се опитват да отслабнат и да влязат във форма, а посочените по-долу са просто „върха“.

Топене на мазнините седейки на стол

Кой не би искал да загуби сантиметри от талията и бедрата си, докато просто си седи? Седиш си, правиш извивки и сгъвания, а мазнините се топят. Да, съществува такъв уред, нарича се „Хавайски стол“ и е с въртяща се седалка, чрез чиято помощ вие стягате корема си. Разбира се, в рекламата се казва, че просто си седите и получавате плочки без много труд, докато реално това е тренировъчен уред, което означава, че вие трябва да се движите, да тренирате, а не просто да си почивате. Мнозина паднаха в този капан, а създателите му вече са милионери, накарали хората да вярват, че отслабването идва даром.

Феноменът „Shake Weight“

Помните ли вибриращите колани? Те изглеждаха като един перфектен начин за влизане във форма. Днес те вече не са на мода, а мястото им бе заето от вибриращия дъмбел shake weight. Той е рекламиран като активизиращ всички мускули в ръцете, но същото въздействие се получава и от използването на традиционните гири, ако не и по-добро. Просто поредния медиен шум!

Тонизиращи обувки

Чували ли сте за обувки, които „обещават“ да тонизират тялото ви просто като ходите? Звезди като Брук Бърк и Ким Кардашиан постоянно насърчават носенето на такива обувки, но това е едно празно обещание на стойност близо 200 лева за чифт. В действителност, тонизиращите обувки не са нищо повече от вашите спортни кецове, които използвате в момента, а самото тонизиране на тялото произлиза от... разходката.

Колан за електрическа стимулация на мускулите на корема


Ако можехте да извадите на показ коремните „плочки“ докато носите такъв колан, дали бихте го направили? Този колан изстрелва електрически импулси към мускулите, което предизвиква тяхното свиване. Звучи чудесно, но ефектът им е в първите няколко дни, след намалява и мускулите привикват, което води до спиране на развитието им. Освен това, използването на коланите може да бъде и опасно, предвид това, че те са електрически, а не на последно място са и скъпи. Най-добре да вложите парите за закупуването им в карта за фитнеса!

Хапчета и прахчета за отслабване

Звучи прекалено хубаво, за да е истина. Пиете хапчета или прахчета, не полагате усилия, храните се с каквото ви попадне и отслабвате... За съжаление, много хора си мислят, че това е така, но ще ви разочароваме. По-голямата част от продуктите за отслабване съдържат хидроксилимонена киселина, ефедрин или хром, които не носят никаква хранителна стойност, но пък могат да предизвикат нежелани реакции при някои от използващите ги. Затова, най-добрият начин за преборване на мазнините са тренировките и правилния хранителен режим, вместо да ставате жертва на хапчетата за отслабване.

Тренировъчните клипове на известните личности

Шер, Синди Крауфорд, Джейн Фонда или О Джей Симпсън не са фитнес експерти, затова по-добре не се надявайте да отслабнете, използвайки техните методи. През повечето време, известните личности търсят начин да предизвикват медийното внимание върху себе си, така че не попадайте в центрофугата на шума около тях! Клипове и тренировки от доказаните фитнес гурута са друго нещо, те са силно препоръчителни. 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиРецептиСпорт и туризъмНовиниСпортЛюбопитноАнкетиХранене при...ВидеоОбразованиеОрганизацииПроизводители