Начало Спорт Спортна медицина Спортни добавки Подпомагащи метаболизма Термогенни фет бърнъри

Термогенни фет бърнъри

Термогенни фет бърнъри - изображение

Хранителните добавки, които работят, за да помогнат на тялото да се отърве от излишните мазнини, попадат в категорията фет бърнъри, а едни от най-често употребяваните са т.нар. термогенни фет бърнъри . Идеята зад тези хранителни добавки за изгаряне на мазнините е бързо да освободят складираните мазнини в кръвния поток, да повишат метаболизма и да ги преврнат в енергия.

Действие на термогенните фет бърнъри:

Термогенните фет бърнъри са хранителни добавки, които работят за повишаване на метаболизма. По този начин хранителните вещества, които се приемат се изразходват по-лесно и се превръщат в енергия, вместо да се складират като мазнини. Те действат също срещу задържането на вода в организма, регулират екстрацелуларната течност и подпомагат за загубата на мастна тъкан.

Другият им ефект е да повишават енергията, което води до по-голяма физическа активност или по-интензивни упражнения, което подпомага за допълнителното изгаряне на мазнини.

Има различни видове термогенни фет бърнъри на пазара. Всички те работят, за да засилят метаболизма чрез различни комбинации от съставки. Много от тях използват кофеин в относително високи дози, за да се постигне този ефект. Другите вещества, които участват в състава им са ефедрин, синерфин, всички, от които имат за цел да повишат телесната температура.

Този вид добавки също може да помогне за потискането на апетита и подобряване на концентрацията и вниманието.

Странични ефекти на термогенните фет бърнъри:

Има странични ефекти, които са отбелязани при използването на термогенните фет бърнъри. Ускоряването на сърдечния пулс, повишена концентрация са едни от нежеланите странични реакции. Продължителното приемане на този вид добавки за изгаряне на мазнини би довело до прекалено натоварване на нервната система. Желателно е да има почивка, за да се предотврати чувството на зависимост към тези стимуланти.

Прием на термогенните фет бърнъри:

Препоръчително е фат бърнарите да се приемат 30 минути преди физическа дейност: спорт, фитнес, разходка или дори обичайните ежедневни дейности.

За да се постигне желаният ефект е необходимо фет бърнарите да бъдат комбинирани с правилна диета, активен спорт и други хранителни добавки.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноДиетиЛайфстайлХранене при...ИсторияПроизводителиЛеченияСнимкиТестовеПсихологияАлт. медицинаНовиниРецептиБотаникаКалкулаториИнтервютаОткритияНормативни актове