Начало Спорт Влез във форма Спорт в свободното време Топ 8 на актуалните фитнес тенденции

Топ 8 на актуалните фитнес тенденции

Топ 8 на актуалните фитнес тенденции - изображение

Днес ще ви запознаем с най-новите видове тренировки, които разгорещяват фитнес сцената. Без много предисловие, ето ги и тях:

Паунд

Създатели на тази тенденция във фитнеса са бившите барабанистки Кристина Пийренбуум и Кирстен Потенза, които комбинират своята страст към музиката и фитнеса, за да създадат паунд. Това е една кардио тренировка за цялото тяло, в която се използват палки за барабан, но утежнени, които се наричат Рипстик. Всяка тренировка включва движения от пилатес, изометрични движения, както и плиометрични такива, с постоянно симулиране на свирене на барабан. За 45 минути в такъв курс се изгарят около 900 калории. Ако не сте много музикални не се притеснявайте, просто трябва да хванете ритъма на движението.

Имитиране на животински движения

Създадена от Майк Фитч, тази фитнес тенденция директно изкарва първичните инстинкти, които ще ви накарат да движите тялото си по начин, който дори не сте си представяли. Правят се серии от функционални движения с тежестта на тялото, които включват гимнастика, окробатика, паркур, капоейра и брейк, като всички те се правят в близост до земята и се ангажират огромен брой мускулни групи. Не се заблуждавайте от закачливият елемент, тези упражнения са изключително натоварващи и наистина ще ви накарат да се изпотите сериозно.

Групови тренировки

Изграждане на мускули, изгаряне на калории и връзка със съотборниците – това са груповите тренировки. Тук се разчита на извършването на работата в екип, за да се мотивира всеки един от трениращите за постигането на високи резултати. Такъв тип групови занимания за спининг, сайклинг и други, като понякога групата се разделя на отделни отбори, съревновавайки се помежду си кой ще издържи на темпото за по-дълго време, което е още по-стимулиращо, заради състезателния характер.

Тренировка на пилон

Със сигурност някои от вас вече се усмихват, но забравете за стриптийза. Тренировките на пилон са изморителни, супер ефективни и извайват тялото до съвършенство. Подобряват гъвкавостта и тонуса на тялото, изграждат сила и освен това са и забавни.

Груув

Ако обичате да танцувате и по този начин да поддържате формата си, но мразите да имитирате сложни движения, то това е вашият клас. Създадена от Мисти Триполи, груув е революционна танцова тренировка, която съчетава силна музика с прости движения. Всеки от групата може да танцува така, както чувства ритъма, без да се съобразява с някакви правила. Динамиката на музиката осигурява достатъчно кардио натоварване, дори и само да стоите на едно място и да се поклащате. Просто няма грешен начин за практикуване на груув.

Въжетата полудяха“

Тренировката с бойни въжета изглежда лесна погледната отстрани – правиш вълни с въжетата, въртиш ги като спирала, заедно или едно след друго. Само, че забравяте нещо, и то е тежестта на въжетата. В тази тренировка влизат почти всички мускули на тялото и освен сила, тук ви е нужна и добра кардио подготовка. Ако не разполагате с тези неща, със сигурност ще ги развиете с използването на бойните въжета, тъй като те предоставят една комплексна тренировка.

Кардио тренировка на балетен парапет

Всеки от вас е виждал как балерините заучават своите движения, подпрени на парапет до стените. Тази тренировка е вдъхновена именно от балетните движения, но основният компонент е кардиото. Упражненията изграждат чиста мускулна маса и стопяват мазнините, като те са с висока интензивност, а паузите за почивка всъщност са същите движения, но правени бавно и плавно. Не си мислете, че тази тренировка има нещо общо със старомодния балет, единствено движенията са подобни, но скоростта... тя ще изведе до ново ниво, непостигната до преди това.

Вълнообразни форми

Създател на тази тенденция е личният треньор Адам Розанте, като в началото тя е предназначена за сърфисти и падълбордисти. След като вижда колко е ефективна, той я прави безплатна за желаещите да я опитат. Вълнообразните форми представляват 45-минутна тренировка, основана на модела на многоизмерните движения върху сърф или другите спортове върху дъска. Така се изгражда експлозивна сила, издръжливост, баланс и гъвкавост. Тялото се тонизира и е готово за предизвикателствата на вълните... или просто за наблюдаването им от горещия пясък.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноРецептиСпорт и туризъмСпортНовиниАнкетиХранене при...ОрганизацииВидеоОбразованиеПроизводители