Начало Спорт Влез във форма Спорт в свободното време Шопинг като средство за отслабване

Шопинг като средство за отслабване

Шопинг като средство за отслабване - изображение

Шопинг маниаците сигурно вече са щастливи, практикуваш любимото си занимание и влизаш във форма!?! Да, доказано е, че докато обикаляте по магазините, вие можете да изгорите много калории и да тонизирате много от мускулите в тялото си. Не вярвате ли? Замислете се колко натоварващо е да вземете нещо от висок щанд, докато стоите на високи токчета! А обикалянето от магазин в магазин с всички онези покупки в ръце?

Пазаруването представлява една много добра горелка на допълнителни калории. В крайна сметка, почти няма жена, която да прекарва 5-6 часа в спортната зала или във фитнеса, но същото това време може да се окаже крайно недостатъчно, ако става въпрос за обикаляне по моловете и големите търговски центрове.

Проучвания в различни точки по света са изчислили ползите от пазаруването за здравето, като е пресметнато, че средностатистическата жена изгаря около 50000 калории годишно от шопинг терапиите си. В това няма нищо учудващо, повечето жени заявяват, че след пазаруване се чувстват много по-изморени отколкото когато са ходили на фитнес.

Може би ще се изненадате да научите, че при пазаруване са изгарят около 160 калории на час, като най-силно се натоварват мускулите в краката (от ходенето), но раменете и ръцете също получават достатъчно добра тренировка, от носенето на пазарските чанти.

Жените правят средно по 7305 крачки всеки път, когато се разхождат по магазините, като това се равнява на около 6 километра. 3 часа шопинг, може да ви помогне да изгорите около 500 калории, а за 2 часа – приблизително 280 калории.

Ако ходите по магазините по 6 часа седмично (по 30 минути в обедните ви почивки и още малко след работа или малко по-дълго през уикендите), това за една година се равнява на изгорени 50200 калории или дори повече (това зависи от личното ви тегло), като това е еквивалента на около 30 пици или 187 Сникърса. А да не забравяме и за успокояващия ефект при жените!

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияСпортЗдравни съветиДиетиЛайфстайлХранене при...СнимкиТестовеАлт. медицинаИсторияНовиниРецептиБотаникаЛеченияПроизводителиКалкулатори