Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 5 прости стратегии за използване на гъвкавото периодично гладуване за отслабване

5 прости стратегии за използване на гъвкавото периодично гладуване за отслабване

5 прости стратегии за използване на гъвкавото периодично гладуване за отслабване - изображение

В този материал ще ви покажа няколко прости стратегии за периодичното гладуване, с което много трениращи постигат доста видими резултати. Най-общо казано, периодичното гладуване е стратегия за хранене, а не диета. При него се прави определен синхрон на времето, в което се храните и това, през което сте гладни. Всеки от нас без да го съзнава прави такива периодични гладувания, а най-добър пример е времето от вечерята до закуската, като то може да надхвърли и 12 часа. Тук обаче ще поговорим не за традиционното периодично гладуване, тъй като тялото е адаптирано към него, а за гъвкавото такова. То е една хитроумна стратегия, за да се изненадва организма постоянно и така да не знае дали да съхранява енергия под формата на мазнини.

Съществуват много предимства от периодичното гладуване, включително възможността да се насладите на любимите си храни, да увеличите окисляването на мазнините, да подобрите инсулиновата си чувствителност, да детоксикирате тялото си и много други.

Най-хубавото в този метод е гъвкавостта и това, че животът ви няма да се върти около начина ви на хранене. Нека ви запозная с нещата!

Как се прави гъвкавото периодично гладуване

1 – Периодичното гладуване ще премахне строгия „хранителен прозорец“

Когато става дума за гъвкаво периодично гладуване, не е нужно да се храните по едно и също време всеки ден. Вместо това, разнообразявайте „хранителните си прозорци“. Вместо всеки ден да закусвате например половин час след събуждане, дайте си свобода да променяте това хранене. Направете преди това кардио, но без да бързате да се приберете за закуска и така ще получите по-добри резултати.

2 – При гъвкавото периодично гладуване не е необходимо да се притеснявате за точно определена продължителност на времето без храна

Всеки един човек е различен от останалите, затова няма и универсална формула. При някои от вас, 10-12 часа без хранене може да работи добре, докато при други може да се получат по-добри резултати при гладуване за 14-16 часа. Аз не съм любител на екстремните диети, затова не ви препоръчвам да оставате гладни за повече от 16 часа. Можете да започнете с по-кратки периоди, за да видите как тялото ви ще реагира на този метод и постепенно ще разберете как да „вградите“ периодичното гладуване във вашия начин на живот, за да получавате най-добри резултати.

3 – Не забравяйте да консумирате правилните напитки при използването на гъвкавото периодично гладуване

Разбира се, водата винаги е най-добрата течност по време на вашето гладуване. Кафето и чаят също са супер напитки. Също така можете да заложите на фреш от зелени листни зеленчуци или от краставица, за да помогнете на тялото си да се изчисти от токсините, а вие да получите още по-добри резултати. Един такъв фреш сутрин ще подобри метаболизма ви за целия ден. Ако изпиете чаша вода преди хранене, вие ще подобрите храносмилането си и тялото по-добре ще усвои хранителните вещества.

4 – Не забравяйте да „скъсате“ с някои храни

Най-доброто нещо, върху което да се фокусирате при периодичното гладуване са истинските храни, избягвайки полуфабрикатите и бързите храни. Това е изключително важно. Ако използвате висококачествени храни, произведени от малки ферми, резултатите ви ще бъдат много по-добри и ще бъдат постигнати за по-кратко време. Заложете на месо, яйца, картофи, ориз, боб, кисело мляко, плодове и дори по-качествен тъмен шоколад!

5 – С гъвкавото периодично гладуване ще се научите на „интуитивно хранене“

Веднъж разделили се с бързите храни, започнете да слушате собственото си тяло! Не трябва бъдете гладни по време на гъвкавия прозорец за хранене, затова не забравяйте да зареждате правилно тялото си! Ще забележите, че в някои от дните се чувствате по-гладни, но в следващите тялото ви ще привикне и ще сте по-задоволени. Слушайте тялото си, не бройте, не претегляйте храната и не измервайте нищо!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноСпортАлт. медицинаИсторияЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниПсихологияСнимкиСоциални грижиНормативни актовеКлинични пътекиБотаникаРецептиТестовеПроизводителиКалкулатори