Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 7 предимства от карането на колело през цялата зима

7 предимства от карането на колело през цялата зима

7 предимства от карането на колело през цялата зима - изображение

Вие ставате по-силни

Зимата е класическото време за базови тренировки. Може да си мислите, че не може да се тренира навън, но това колоездачите са на друго мнение, тъй като именно в по-студеното време, при сърдечен пулс около 70% от максималния, се увеличава количеството на произвеждана от митохондриите енергия и в крайна сметка това води до по-продължително каране на колело, преди да се достигне до прага на умората. Изненадващ бонус: Понеже трябва да сте облечени в по-дебели дрехи, носите повече оборудване в раниците си и трябва да карате по-тежък велосипед (планински или дори фетбайк), това ще ви направи по силни.

Вие ставате по-издръжливи

Ще откриете, че тялото ви е способно да се бори смело със зимните условия. Студ, вятър и сняг ще калят волята ви и пролетния дъжд и лекия хлад ще ви се струват нещо приятно и няма да ги усещате, докато останалите хора носят все още дебелите си зимни дрехи.

Вие ще изгаряте много калории

Когато температурите паднат, метаболизма се ускорява, за да поддържа тялото топло и така се изгарят повече калории, дори в състояние на покой. Макар, че някои учени предполагат, че засиленото горене на калории в студеното време намалява, след като човек загрее добре и започне да тренира, той като вътрешната температура се изравнява с тази, която се получава в по-топло време, то не бива да забравяме, че топенето на мазнините зависи от много фактори. Студът прави мазнините по-активни чисто метаболитно и тренировките през зимата води до по-добре изразено отслабване.

Вие ще се разболявате по-малко

Изследванията показват, че хората, които карат колело през зимата са над два пъти по-малко податливи на болести, в сравнение с тези, които не правят такива тренировки. Също така, бонус за колоездачите е, че не тренират в затворените фитнес зали, където е по-вероятно да попадната на вируси.

Гледате на колоезденето в нова светлина

Лед, сняг и студ могат да ви държат далече от обичайните ви маршрути. Вие сте карали много време по тях и ще продължите да карате в топлите сезони, но зимата ви принуждава да проявите малко повече творчество. Планините може да не ви позволяват да карате в тях, но пък почистените от снега високи части на вашето населено място са подходящи за много добра тренировка. През пиковите месеци, те могат да са пренаселени от автомобилите, но когато падне сняг, много рядко водачите им рискуват да минават по такива заледени и заснежени склонове.

Можете да намерите покой и усамотение

Карането на колело през зимата ще ви накара да благодарите на Природата за невероятните гледки на инкрустираните с лед клони на дърветата, светлината на току що падналия сняг и т.н. Тренировките на открито са много добро оръжие против сезонните афективни разстойства, като депресиите.

Вие ще усъвършенствате уменията си

Колоезденето през зимата е едновременно изкуство и наука. Налага се да се справяте с постоянно променяща се влажност, посока на вятъра и балансиране върху сухи, влажни, заледени и заснежени повърхности, които усъвършенстват вашите умения на колоездач. Който не е карал върху сняг и лед, само той не знае колко сложно е това и колко натоварващо е за мускулатурата на тялото ви.

Вие ще бъдете изключително подготвени за пролетта

Когато сте карали вашия велосипед през цялата зима, вие ще сте много по-подготвени физически от всички останали, които са „спели своя зимен сън“ и тепърва излизат и започват да карат при първите пролетни слънчеви лъчи. Вие вече ще сте съблекли „зимната си кожа“ и ще се носите леки като перце.

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСпортЛюбопитноЗдравни съветиСпорт и туризъмХранене при...СнимкиАлт. медицинаРецептиАнкетиБотаникаДиети