Начало Спорт Спортен дух Спортна мотивация и вдъхновение Автомобилизъм и диабет = мисия невъзможна, но не и според Раян Рийд

Автомобилизъм и диабет = мисия невъзможна, но не и според Раян Рийд

Автомобилизъм и диабет = мисия невъзможна, но не и според Раян Рийд - изображение

Това е вдъхновяващата история на едно момче, което показа, че упоритата работа и огромната воля могат да превърнат всеки един човек в шампион – дори и когато живее с диабет.
Раян Рийд е на 17 години, когато е диагностициран с диабет тип 1. Той се занимава с автомобилизъм и е проекто пилот за НАСКАР, но за един миг живота му е на път да се сгромоляса пред очите му. Лекарите му казват, че вече няма да може да се състезава отново. Рийд обаче не приема факта, че трябва да се откаже от мечтата си и през 2013 година става един от пилотите на Роуш Фенуей Рейсинг.
След като получава диагнозата си, Раян се присъединява към фондацията за диабетици Лили и към Американската Диабетна Асоциация, които провеждат инициативи за борба с коварната болест и обучават хиляди хора, как да живеят въпреки своя диабет. Чрез своят пример, Рийд иска да покаже на деца и възрастни, че болестта не може да застане на пътя на хората, които искат да сбъднат мечтите си.
Раян споделя: „Когато аз бях диагностициран с диабет тип 1 знаех, че чрез упорита работа и подкрепата на моите близки, аз мога да се науча да управлявам болестта, за да мога да продължа да се състезавам.”
Всички тези усилия на младият пилот дават резултат и той успява да победи в Дайтона 300 от сериите на НАСКАР. След като слиза от почетната стълбица, Раян говори пред репортерите: „Толкова съм развълнуван от спечелването на първата ми победа на пистата в Дайтона, но още повече се вълнувам от това, какво точно означава постигнатото от мен за общността на диабетиците. Изживявам мечтата си и показвам на останалите хора с диабет, че също могат да го направят.” Дори и автомобилът Форд Мустанг с №16 на Рийд е с логото на фондация Лили и това на Американската Диабетна Асоциация, с което той иска неговото послание да достигне до все повече и повече болни, за да получат частица от неговото вдъхновение и да не се оставят болестта да определя пътя им в живота.
Тази победа показва на всички, че информираността за превенцията срещу диабета и знанието как той може да бъде контролиран е от огромно значение за качеството на живот. А както виждаме, спортът и желязната воля са начин за постигане на мечтите.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияСнимкиСпорт и туризъмСпортЗдравни съветиНовиниХранене при...ЛайфстайлЛюбопитноИнтервютаПатологияТестовеВидеоДиетиХрани и ястияАнкетиБотаникаИзследванияЛеченияОрганизацииАлт. медицинаКлинични пътекиСпециалистиПсихологияЗдравни проблемиПроизводители