Начало Спорт Спортна енциклопедия Известни спортисти Водни спортове Анна Бадер – скокове от скали

Анна Бадер – скокове от скали

Анна Бадер – скокове от скали - изображение

Анна Наташа Бадер (родена на 12.12.1983 г.) е немска скачачка от скали, шесткратна европейска шампионка в тази екстремна дисциплина. В детските си години започва да се занимава с гимнастика, а на 13 години се насочва към гимнастиката във вода. Понякога използва платформа за начало на своите представления, но скоковете от нея все повече и харесват и тя осъзнава, че всъщност е родена скокове от доста по-големи височини. На 17 години, докато е в Ямайка, тя вижда как група мъже с расти скачат от скалите във морето. Нещо в нея сякаш се променя и тя също прави първия си скок, който променя живота . Ямайците са изумени от смелостта , като на сбогуване и целуват ръката и казват, че за тях е било чест да се гмуркат заедно с нея.

Анна Бадер не обича скуката в живота, тя е една от най-екстремните личности в света и опасностите за нея не са причина за страх, а за еуфория.

Като алпинист, който е открил нов маршрут през планината, като изследовател, който достига до място, което никой не е виждал до сега, така и Анна Бадер е пионер в скоковете от скала. Тя оставя името си със златни букви в този спорт, като първата жена печелили такъв тип състезание.

За нейна радост, тази млада екстремна дисциплина вече е включена в официалната програма на Световното първенство по скокове, така че европейската шампионка може да се надява да покори и света.

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортРецептиИзследванияЛюбопитно