Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Война за отслабване или как се свалят 15 килограма за 60 дни

Война за отслабване или как се свалят 15 килограма за 60 дни

Война за отслабване или как се свалят 15 килограма за 60 дни - изображение

 

В днешно време е доказано, че когато липсва мотивация породена от желанието да бъдем здрави, то тя може да бъде породена от жаждата да се спечелят пари. Много са примерите за такъв тип мотивация за отслабване, не са едно и две реалити предаванията, в които доста пълни хора се борят за наградата, чрез сваляне на килограми.

Именно този тип мотивация ме вдъхнови да напиша и днешната статия, която реших да нарека „Война за отслабване...” Как може да се приложи тази така наречена „война”? Много лесно, просто се събирате с приятели (приятелки), които имат желание за отслабване, залагате определена сума, която ще се яви бонусът за спечелилият, качвате се на кантара, записвате резултатите на всеки един от участниците и от този момент надпреварата започва. В следващите 60 дни, вие ще правите една и съща тренировка, а всеки сам решава как да се храни и живее. След изминаването на двата месеца отново се събирате и се качвате на кантара, а свалилият най-много килограми печели събраната сума. Бъдете сигурни, че така ще дадете най-доброто от себе си, тъй като в днешният комерсиален свят, парите са доста сериозен мотиватор. След като видите положителните резултати от вашите усилия, сами ще промените начина си на живот (така или иначе ще сте придобили някакви навици през тези 60 дни).

Много често, включилите се в това предизвикателство забравят за излизанията по барове и дискотеки, тъй като искат сутрин да се събуждат рано, за да могат да направят сутрешен джогинг. Това със сигурност им помага допълнително за постигане на целите си и не е забранено да се прави – просто е въпрос на избор, дали да се ограничите само до тренировъчната програма или да и помогнете да бъде още по-ефективна.

Самата програма включва 2 етапа наречени „747”, явяващ се загряваща серия и „Б-52”, който представлява същинската тренировка.

747

Цел: Направете следващите 3 упражнения с тежестта на тялото, по възможно най-много повторения в рамките на 15 минути:

  • 7 клека
  • 4 бърпи
  • 7 лицеви опори

Можете да почивате колкото имате нужда, но не забравяйте, че имате ограничение от 15 минути и целите по-голям брой изпълнения. Замислете се, че другите участници във „войната” почиват по-малко и това със сигурност ще ви мотивира.

Б–52

След тази сериозна загрявка започва и същинската тренировка. Вашата цел тук е да направите по 52 качествени повторения на всяко от упражненията, като нямате времево ограничение.

  • 52 напада с ходене (за всеки крак)

  • 52 бърпи

  • 52 клека
  • 52 лицеви опори       
  • 52 напада
  • 52 Джъмпинг Джак

 

  • 52 премествания от планк (китайска почивка) до горна позиция за лицеви опори и обратно (повдигането се прави не едновременно с две ръце, а с вдигане на едната, а след нея на другата).

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиНовиниСоциални грижиИсторияНормативни актовеХранене при...ДиетиПсихологияАлт. медицинаРецептиТестовеБотаникаЛеченияКалкулаториПроизводители