Начало Спорт Спортна енциклопедия Известни спортисти Бойни спортове Гробаря – кеч

Гробаря – кеч

Гробаря – кеч - изображение

Марк Уилямс Калауей, много по-известен като Гробаря е американски професионален кечист, който има най-много мачове в WWE и е единственият активен състезател останал още от създаването и през 1993 година. Калауей започва състезателната си кариера през 1984 година и от тогава преминава през доста промени във външния си вид. В началото се изявява като зомбиран собственик на погребално бюро живял в дивия запад; после преминава в свръхчовек, при чието появяване се издигат облаци от пушек; изявява се и като Властелинът на мрака; в по-късният му период продължава да носи кожени дрехи и дълго до земята палто, но се превръща в рокер и до ринга излиза със своя мотор. Всички го наричат „Лошото момче на Америка“. Последните му превъплъщения са нещо хибридно от всички предишни негови роли.

Гробарят е свързван с редица специални мачове, като например мач с ковчези, Ад в клетката и други. Неговата завършваща техника е "Последното причастие".

Важна част от неговата история е неговият полубрат Кейн, с когото имат голяма вражда, тъй като Гробаря го заключва в дома им и го запалва, но обгорелия Кейн оцелява (всичко това разбира се е сценарий на WWE). В последствие те се сдобряват и се превръщат в отбора „Братята по разрушение“.

Гробаря притежава ненадминатият рекорд от 21 поредни победи без загуба на турнира Кеч Мания. Друго подобно постижение е победната му серия от декември 1991 до септември 1993 година, която е най-дългата в историята на WWE. Калауей е осемкратен шампион на WWF / E, печели 4 пъти титлата в тежка категория, 7 пъти е шампион на двойки, а също така е победител и в Кралският сблъсък през 2007 година, при който 30 от най-големите звезди на федерацията се бият едновременно на ринга, а елиминирането става чрез изхвърляне над въжетата и падане на пода на залата. Гробаря е един от четирите суперзвезди, които все още имат шанса да станат шампиони в турнирите за Големия шлем.  

Още по темата:

3.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъм