Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Естетичните ползи от силовите тренировки при жените

Естетичните ползи от силовите тренировки при жените

Естетичните ползи от силовите тренировки при жените - изображение

Комбинацията от многоставни и изолиращи упражнения е страхотно за скулптуриране на тялото. Оформянето на красива физика има един тънък момент и той е в знанието къде и как да се изгради чиста мускулатура и да се поддържа нейния тонус, а ето и кои са ползите от всичко това:

Рамене и гръб

Добре развитите рамене и гръб създават илюзията за по-тънка талия, затова, ако искате да имате по-женствена фигура, момичета, набиранията на лост, издърпването на горен скрипец с широк хват, гребането и раменните преси трябва да станат най-добрите ви приятели. Концентрирайте се върху контракцията на работещите мускули и върху правилно изпълнените повторения!

Гърди

Тренировките за гърди имат не само стягащ ефект, но с подобряване на мускулния тонус, стойката на тялото се подобрява, което от своя страна помага за визуалното им повдигане, след като раменете престанат да бъдат увиснали напред и надолу.

Ръце

Ръцете са най-силно изложени на погледите на околните, така че те могат да допринесат за красивата визия и за самочувствието ви. Най-доброто нещо е, че докато тренирате за гръб, рамене и гърди, ръцете участват като помощници и бицепсите, предмишниците и трицепсите се включват по-силно или по-слабо в движенията. Ако имате допълнително сили, можете да работите и в отделни дни за тези по-малки мускулни групи, за да бъдат те още по-добре дефинирани.

Средна част на тялото

Тренировките на сърцевината на тялото означава, че тук се работи за долната част на гърба, както и за корема. Тази част на тялото е изключително важна, не само от визуална гледна точка (макар, че плоския корем или дори леко загатнатите плочки на корема изглеждат доста впечатляващо). Тези мускули имат функцията да поддържат гръбначния стълб и да поддържат силна и здрава основа за торса и горната част на тялото. Докато тренирате за много от мускулните групи от горната или долна част на тялото, вие можете да поддържате корема си стегнат, като това е един от най-хитрите начини за тренировка за корема, без реално да е фокусирана тренировката върху него. А отделно от това, 2-3 пъти седмично работете и за тази средна част на тялото (долната част на гърба можете да включвате в тренировката за гръб)!

Седалищни мускули

Необходимо е време, за да оформите страхотно дупе, но всяка една секунда от него си струва. Има изолиращи упражнения като кикбек или магарешки ритници, но все още най-добрите упражнения са многоставните, като клек, степ ъп, мъртва тяга и напади. Комбинацията от двата типа упражнения ще ви гарантират красиво оформени крака и дупе.

Крака

Краката са голяма мускулна група и когато тренирате за тях, вие горите и много калории. За най-добри резултати наблегнете на големите многоставни упражнения изброени в горната точка, като добавите лег преси и калф преси!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиСпортЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛеченияСпорт и туризъмНовиниАнкетиВидеоОрганизацииОбразованиеПроизводителиСоциални грижиАлт. медицинаТестовеПатологияФизиологияИсторияКлинични пътекиНормативни актовеДиетиРецептиСпециалистиБотаника