Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Заблудите, които ви пречат да оформите страхотна коремна преса

Заблудите, които ви пречат да оформите страхотна коремна преса

Заблудите, които ви пречат да оформите страхотна коремна преса - изображение

Не е тайна, че мнозина започват да тренират не толкова за да влязат в някаква определена форма, а просто водени от желанието да изваят коремната си преса. И в това няма нищо чудно, красивите плочки на корема изглеждат впечатляващо, особено в комбинация със слънчевия загар, който се получава на плажа.

Където и да погледнем, винаги ще открием бързи решения за търсения ефектен вид на средната част на тялото, но трябва да знаете, че няма кратък път към постигането му! Не, не ме разбирайте погрешно, не е невъзможно да постигнете перфектни резултати. Възможно е, но просто няма да се получи за един ден.

Време е да разбием митовете, с които ще се сблъскате по пътя си. Така няма да губите време в излишни неща, които само ще ви пречат да постигнете идеалната коремна преса.

Упражненията за коремна преса ще изчистят мазнините ви от тази област

Не, няма! Можете да правите коремни преси по цял ден, но ефектът върху натрупаните върху корема мазнини ще бъде пренебрежимо малък. Това ви казвам от личен опит, когато и аз си мислех, че ако правя сутрин и вечер по около 1000 повторения, всеки ден, ще направя страхотен корем. Впоследствие започнах да чета повече, което ме накара да осъзная, че единственият начин да изчистя мазнините е да комбинирам хранителен режим и тренировка за цялото тяло. След като нивото на мазнините спадна, тогава се видяха и резултатите от хилядите коремни преси.

Защо нямам като пресата на ...., нали всички коремни мускули са еднакви?

Поредната заблуда... Можете да имате определена личност, която да ви служи за мотивация и вдъхновение, но не може да очаквате да получите същата коремна преса. Хората не са еднакви, чисто генетично, дори и близнаците се различават. Няма значение какво правите, колко тренирате и така нататък, вие можете да се сдобиете с перфектното тяло, но то няма да бъде като това на човека, който ви е накарал да го пожелаете и да го постигнете. През целия път на прогреса си правете снимки, за да можете да видите от къде сте тръгнали и къде сте сега, но не очаквайте да приличате на някого. Все пак, вашият мотиватор е започнал точно от вашата отправна точка, за да постигне красива физика и по-важното е, че и той като вас се е възхищавал на някого.

Хапчетата за отслабване помагат за получаването на страхотна коремна преса

И тук се връщаме на споменатото по-горе – няма кратък път към успеха. На първо място са тренировките, постоянството и режима. Много са тези, които си мислят, че могат да изпият една опаковка хапчета за отслабване и да получат желаната коремна преса. Повечето от тези хапчета съдържат много кофеин, който временно ускорява метаболизма. При някои трениращи това може да доведе до по-усърдна работа по време на тренировката, но това няма да намали мазнините, тъй като ефектът е временен и следва рязък спад в енергията. И тук, за постигане на резултати е нужно да заложите на правилното хранене и постоянството в тренировките.

Кажете „сбогом на въглехидратите“

Може би сте чували, че корем се прави в кухнята, а навсякъде сме залети от съветите, рязко да се намалят въглехидратите, които са основния източник на запас от мазнини, след като не са изразходвани като източник на енергия. В действителност, не можете да избягвате въглехидратите напълно, тъй като тялото се нуждае от тях, за да функционира правилно. Ако приемате правилните въглехидрати, вие ще усещате повече прилив на енергия и ще се чувствате сити. Просто е нужно да избягвате белите и силно рафинирани въглехидрати, тъй като те се усвояват много бързо и водят до бърз скок на кръвната захар. Затова ви препоръчвам да заложите на въглехидрати като киноа, кафяв ориз и пълнозърнестите храни.

Коремните преси са най-доброто нещо за коремната преса

Да, добри са, но не са всичко, което можете да правите, за да развиете коремната си мускулатура. Коремните преси са насочени основно върху външните слоеве на „плочките“. Но коремната мускулатура е много повече от това. Опитайте се да комбинирате различни упражнения, които освен към правия коремен мускул, са насочени към косите (страничните) коремни мускули и към напречните коремни мускули (дълбоките мускули, които поддържат долната част на гърба и торса). Не забравяйте, че вашият корем работи и когато правите други упражнения, които не са считани като коремни. Например, можете да помислите за изпълнение на лицеви опори, бърпи, напади, клекове и най-важното, не пренебрегвайте силата на планк.

Това е невъзможно за изпълнение, просто моето тяло не е способно да го направи

Нормално е докато тренирате да се огледате в залата и да си кажете: „Иска ми се да направя това упражнение, с такава тежест, но не мога!!!“ Знайте, че вие не можете да направите даденото упражнение с желаната тежест, тъй като просто не сте достигнали до това ниво. Това е въпрос на упорит труд и време. Човекът, който вие гледате просто е няколко крачки напред в развитието на тялото си, а това просто трябва да ви мотивира, а не да ви доведе до отчаяние. Ако си поставяте реалистични цели, бавно, но сигурно, вие ще ги постигнете, ако не днес, то утре.

Ако сте ставали жертви на тези митове, знайте, че не сте сами. Мнозина са попадали в същия капан. Забравете за тези лъжи! Ако се храните правилно, тренирате редовно, определяте си разумни цели и фанатично ги преследвате и най-вече, вярвате в собствените си сили, вие ще постигнете изумителни резултати. А ако се нуждаете от помощ и консултация, нашият екип е насреща :)

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиВидеоДиети