Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми За релеф Тренировка за долна част на корема

Тренировка за долна част на корема

Тренировка за долна част на корема - изображение

За повечето от трениращите, долната част на корема се явява един от основните проблеми, тъй като тази зона има склонността лесно да натрупва мазнини, които затруднява нейното орелефяване и натрупване на сила. Това налага да се направи програма, която да натоварва всички мускулни групи в корема, за да се получи идеалния баланс, от който тялото се нуждае.

Следващите упражнения са така подбрани, че да се постигне именно този баланс, като се започва с две движения за долната част на корема, последвани от няколко за косите коремни мускули и финалния акорд е за стабилизация на ядрото. И тъй като при коремният мускул има една особеност – отделните негови части не могат да се тренират по отделно, то горната част се натоварва доста по време на настоящата програма.

УпражнениеСерииПовторения
Повдигане на краката от вис312-15
Туистове с Т-щанга210 на страна
Коремни преси с утежнение220-30
Планк с лакти върху тренировъчна топка340 секунди

 Повдигане на краката от вис

povdigane-na-krakata-ot-vis

 

 

Правете всяко повторение бавно, за да избегнете прехвърлянето на натоварването на тазобедрените флексори и да запазите напрежението върху корема. В горната част извийте таза си допълнително нагоре, така че краката ви почти да достигнат до лоста и задръжте за секунда, преди бавно да свалите краката си.

 

 

 

 

Туистове с Т-щанга (едностранно натоварена)

izvivki-s-ednostranno-natovarena-shtanga

 

 

 

Поставете долната част на щангата в ъгъла на помещението, за да се избегне приплъзването ѝ. Хванете натоварената част, изправете щангата пред вас с изпънати ръце и започнете да правите да извивки наляво и надясно (получава се U-образна парабола около раменния пояс).

 

 

 

 

 

 

 

 

 Коремни преси с утежнение

koremni-presi-s-utejnenie

Легнете на пода, свийте краката си и задръжте с изпънати ръце диск от щанга над главата си. Започнете да правите коремни преси, без да свивате ръцете си, държейки вдигната тежестта.

Китайска почивка (планк) с лакти върху тренировъчна топка

Поставете лактите си върху тренировъчна топка и застанете в позиция за китайска почивка. Фокусирайте се върху запазване на права линия от главата до глезените ви. Може би упражнението ви звучи лесно, но стремежът към баланс върху топката и наклона ще накарат мускулите ви да горят от натоварването.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлВидеоДиетиХранене при...НовиниАлт. медицинаИнтервютаФизиологияИзследванияЛеченияПсихологияКлинични пътекиОрганизацииНормативни актовеИсторияБотаника