Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Истината за коремните мускули

Истината за коремните мускули

Истината за коремните мускули - изображение

Много митове витаят във фитнес средите, а тези за коремните мускули държат върховете и оставят много от трениращите за дълго време в полето на неползотворните опити за постигане на така желаната красива коремна преса, с 6 добре оформени „плочки“.

Тук ще се постараем да разбулим всички тези митове, за да не ставате и вие техни „жертви“.

Мит 1 – Трябва да правите много коремни упражнения, за да разкриете плочките си

Това е най-лошия мит. При 95% от трениращите, многото коремни преси в различните им вариации, както и работата на машините за коремна мускулатура НЯМА да донесе никакъв успех. Това е така, защото вие вече имате плочки, но те са дълбоко „потънали“ в коремните мазнини и за да ги видите, просто трябва да изчистите тези излишни мазнини.

Мит 2 – Можете да постигнете резултати само за 10 минути тренировки на ден

Този мит е верен до определена степен, тъй като вие наистина можете да развиете коремната си мускулатура с 10 минути упражнения, но всичко свършва до тук. Проблемът тук е, че така всеки щеше гордо да разхожда плочките си, без да има каквито и да е грижи. Само, че истината е малко по-различна, а именно, отново тези мазнини. Те не се изчистват с тренировки, а там, където може би се сещате – в кухнята. Наистина има тренировки, дори и за 5 минути, които ще ви помогнат, тъй като дори и за това кратко време те могат да изгорят огромни количества калории и буквално да запалят тялото ви, но... Вие също трябва да подпомогнете процеса като се храните така, че да се получи калориен дефицит от поне 500 калории на ден, с което реално за седмица ще можете да сваляте приблизително по 400 грама чиста мазнина и така по-лесно ще разкриете скритите плочки. Намаляването на въглехидратите в храната ви е едно много добро начало, така че сладките изкушения вече не трябва да бъдат възприемани като такива, а по-скоро като тера инкогнита.

Мит 3 – Можете да свалите мазнините от точно определена част на тялото с подходящите тренировки

Просто се изумявам колко много хора вярват в това. Не знам от къде е тръгнал този мит, но винаги съм се изумявал, когато някой (особено жените) ме попитат, как да стопят „сланинките“ в корема, бедрата или пък „любовните дръжки“. Не можете да концентрирате топенето на мазнини в точно определена област, това не е липосукция. Това, което трябва да направите е да се храните по-малко и да увеличите кардио тренировките, като това ще доведе до намаляване на телесната ви маса. Естествено, тялото ви само ще реши в кои части първо да намали мазнините и вие не можете да направите нищо по въпроса... Всъщност, можете, просто продължавайте да намалявате мазнините до момента, в който дойде ред и на тези, които сте искали да премахнете!

Мит 4 – Трябва да си купя от рекламираните устройства за да получа плочки на корема

Ако беше толкова лесно – просто си купувате дадената машинка и хоп – плочки, много от хората щяха да го направят. Просто си седите на дивана без да правите нищо и машинката ви извайва корема. Има устройства, които са ниско технологични, като например костюми за потене или колани с електроимпулси, които се рекламират като перфектните уреди за извайване на плочките, а всъщност те са чиста загуба на пари, въпреки, че не са толкова скъпи. Има и много скъпи устройства, които са високо технологични, но и те все още не могат да ви гарантират оптимални резултати, просто технологиите все още не са на такова високо равнище, че без труд да водят до постигане на високи фитнес резултати.

Мит 5 – долната част на корема изисква специални упражнения

Не са редки случаите, когато трениращите започват да виждат горните 4 плочки на корема и веднага започват да си мислят, че просто за долната част на корема се изискват специални упражнения, щом те не са се показали. Това е много често срещана заблуда и ще ви кажа едно – просто мазнините в долната част на корема се топят по-бавно от горната част, като те са и повече като количество. Просто ще ви върна към мит номер 3. Единствено изчистването на мазнините ще ви извади плочките, не е нужно да правите нещо по-различно от упражненията за горната част на корема.

Фактите са такива, че дори и да правите упражнения за корема с тежести, вие ще постигнете само едно нещо – ще имате по-силни и големи плочки, но ако те са покрити с мазнини, това единствено ще направи корема ви да изглежда по-голям, но не и по-релефен. Изчистете мазнините и тогава ще се радвате на своята красиво изваяна коремна преса!

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиВидеоДиети