Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тренировъчна програма на звездите Йога практиките на Дженифър Анистън

Йога практиките на Дженифър Анистън

Йога практиките на Дженифър Анистън - изображение

Много жените в България смятат, че холивудските звезди дължат изваяните си тела на генетични дадености. В 90% от случаите те не са прави, тъй като всеки, който иска да бъде на върха, полага огромни усилия за целта. И макар да е с очевидно добри гени, Дженифър Анистън не се надява само на тях, разчита и на редовни тренировки за поддържането на фигурата си. От дълго време тя разчита на услугите на нейната добра приятелка и уелнес наставник Манди Ингъбер, за да запази тялото, ума и душата си в топ кондиция.

Използвайки комбинация от йога, спининг и тонизиращи упражнения, Анистън се стреми да развие и заздрави връзката на ума с емоциите и тялото си. Макар, че не се стреми към точно определена цел, актрисата от „Приятели“ е в страхотна форма дори и наближаваща 50 години. Част от тайната е в постигнатия баланс на сила, тонус на мускулите и излъчването на естествено красива фигура.

Всичко това се дължи на последователността и дисциплината на звездата, както и на позитивния и поглед върху нещата.

Йога практиката на Дженифър Анистън:

Поздрав към слънцето

Поздрав към слънцето

Тази йога последователност е една от най-популярните в цял свят. При изпълнението и се активират мускулите на цялото тяло и се тонизират ръцете, корема и краката.

Застанете изправени, със събрани крака, прилепете дланите си една към друга, затворете очи и при вдишването вдигнете ръцете си над главата и при издишването изкарайте бедрата си напред! Отново вдишайте и поставете дланите си на пода, издишайте и застанете в позиция за лицеви опори, като гледате напред! Вдишайте и издишайте и се спуснете надолу, свивайки лактите си близо до тялото! Отново си поемете въздух, изпуснете го и се вдигнете в поза кобра, след което издишайте дълбоко и се вдигнете в поза куче гледащо надолу.

В тази поза, направете 5 дълбоки вдишвания и при последното преместете краката си към дланите и при издишването се изправете и съберете дланите си като при молитва пред гърдите! Повторете всички стъпки 5 пъти!

Поза дърво

Йога поза Дърво

Упражнението работи много добре за вътрешната част на бедрата, коремната преса и психологическия фокус.

Прехвърлете тежестта си върху десния си крак, вдигнете левия си крак и поставете петата му върху вътрешната част на дясното ви бедро! Дръжте лявото си коляно изнесено навън, като трябва да усещате леко налягане в опашната си кост! Съберете ръцете си в молитвена поза, притиснете дланите си една към друга, а едновременно с това притиснете по-силно петата на левия си крак и ходилото като цяло, към вътрешната част на бедрото на десния крак. Ако се чувствате стабилни може да повдигнете ръцете и над главата. Задръжте за 5 дълбоки вдишвания, стремейки се да не губите баланс, след което повторете със смяна на краката!

Ингбер е създала и свои собствени упражнения на база на йогата, като Дженифър Анистън използва доста от тях. Тези модифицирани пози са познати като йогалософски движения и комбинират традиционните пози с тонизиращи упражнения, с което се цели максимално добър резултат за минимално време.

Поза храм към плие клек

Поза храм към плие клек

Това движение работи за външната и вътрешна част на бедрата и за седалищните мускули. То се изпълнява в 3 серии за 30 секунди, плюс още 8 повторения и още 8 мини повторения.

Начин на изпълнение:

 1. Разтворете краката си на около 90 сантиметра, като пръстите им са насочени навън! Дланите ви са събрани в молитвена поза, а коленете ви са леко свити.

 2. Свийте още коленете си и се спуснете надолу, без да променяте позицията на горната част на тялото си!

 3. Опитайте се да не се накланяте напред, стегнете седалищните и бедрените си мускули!

 4. Поемете си дълбоко дъх и издишайте бавно 5 пъти!

 5. След това натиснете с петите си и се изправете, като без забавяне отново се спуснете в клек (плие)! Повторете 8 пъти, като се стремите да държите коленете си разтворени възможно най-широко и гърба изправен!

 6. След последното повторение останете в поза храм за 5 дълбоки вдишвания и бавни издишвания и при приключването им, повторете още 8 плие клека!

 7. При последния от тях, останете в долна позиция и направете 8 леки повдигания и спускания, като пулсиращи движения!

Поза стол към клек

Тази комбинация работи за краката и седалищните мускули. Изпълнява се по схемата на горното упражнение, 30 секунди + 8 пълни и 8 мини повторения.

Йога поза Стол

Начин на изпълнение:

 1. Съберете краката си и се спуснете, сякаш сядате на въображаем стол, като в същото време вдигнете ръцете си нагоре, леко под ъгъл около 70 градуса! Дланите са обърнати една към друга или дори се допират леко!

 2. Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания през носа, след което натиснете пети към пода, извийте гръдната си кост напред и се изправете!

 3. Разтворете леко краката си, приблизително на широчината на раменете, съберете дланите си пред гърдите, след което се спуснете в клек, докато бедрата ви застанат успоредно на пода и експлозивно се изправете! Не забравяйте да дишате!

 4. Повторете два пъти първите 3 стъпки!

 5. След последния клек останете долу и направете след това 8 бързи и леки повдигания от клека като пулсирания, за да завършите цялостната комбинация!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортСпорт и туризъмЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиАлт. медицинаНовиниПсихологияИнтервютаЗаведенияЛечения