Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Как да тренирате за долна част на корема – супер съвети и техники

Как да тренирате за долна част на корема – супер съвети и техники

Как да тренирате за долна част на корема – супер съвети и техники - изображение

Долната част на корема е една от най-трудните за оформяне и трениране. Това е така, защото винаги при тях се налага да се вдигат краката ви, независимо дали свити в коленете или изпънати. Това помага в уплътняването на мускулите. Основните 2 упражнения, свързани с тази част на тялото, са повдигане на краката от вис (в различните им вариации като повдигане на изпънати крака, повдигане на коленете) и повдигане на краката на римско столче. Те основно се изпълняват само с тежестта на тялото и могат да ви осигурят плосък корем (в комбинация с подходящото хранене). Да, това е добре за жените, но ако говорим за мъжкия корем, тогава добре изразените плочки на коремната преса са задължителни, а за да се получат те, коремът трябва да се претоварва и да се получи необходимия обем. Но какво е необходимо да се направи, за да се постигне той?

Днес ще ви дам няколко полезни съвета, с които да извлечете максимума от тренировките си за долната част на корема.

Съвети и техники при тренировката за долната част на корема

Съвет №1: Хванете лоста с подхват

Следващият път, когато правите повдигане на краката от вис, опитайте да хванете лоста с подхват (дланите да сочат назад)! Обикновено, при това упражнение повечето използват надхвата, но поради факта, че бицепсите ви ще се включат по-добре и ще усилят захвата ви, което ще ви е в огромна помощ. Много от трениращите се оплакват, че просто не им достига сила на захвата, за да се задържат достатъчно дълго на лоста, и да изморят коремните мускули. А именно в претоварването е ключа за постигане на резултатите. Ще откриете, че с този захват ще можете да направите още няколко допълнителни повторения, когато при надхвата сте достигнали до отказ.

Съвет №2:Стабилизирайте тялото си

Следващото нещо, което трябва да направите е да стабилизирате тялото си. Мнозина правят грешка, като използват инерцията, за да изпълняват повдигането на краката си при вис, но тогава не се натоварват толкова ефективно коремните мускули. Колкото повече се люлеете, толкова по-малко корема се движи и обратно, ако стоите стабилно, тогава мускулите му работят по-усилено. Ако не сте сигурни дали сте достатъчно стабилни, просто след всяко повторение спирайте, за да спрете да се движите и тогава започвайте следващото!

Съвет №3: Стремете се да „навивате“ корема си на руло

Следващото нещо, което трябва да направите е да се съсредоточите върху позицията на тялото си. Не сгъвайте тялото си като лист хартия, а по-скоро го навивайте като руло. По този начин ще елиминирате до голяма степен натоварването на бедрените сгъвачи, за сметка на коремните мускули.

Съвет №4: Повдигнете седалището си нагоре

Да, точно така, на всяко повторение вдигайте краката си толкова нависоко, че седалището ви да се насочва към тавана! Ако то е просто на нивото на коленете ви при вдигането на краката, не правите нещата правилно и ефективно.

По съветите работи: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлВидеоДиетиРецептиПсихологияНовиниСоциални грижиХранене при...