Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Коремни упражнения на въртящ диск

Коремни упражнения на въртящ диск

Коремни упражнения на въртящ диск - изображение

Въртящият диск е един невероятен уред за тренировки на коремната област, който може да ви донесе много здравословни ползи. Той подобрява силата, гъвкавостта и издръжливостта в корема, долната част на гърба, бедрата и прасците, като спомага за получаване на по-тънка талия. Освен това, с въртящия диск се подобрява баланса и координацията на тялото, като по този начин се подобрява позата, а от там и самочувствието. Ежедневните тренировки по 20-30 минути може да ви избави от излишните мазнини „паласките“, стяга много добре косите коремни мускули и така вие ще изглеждате много по-добре. И така, да не губим повече време, а да се насочим към тренировките, които могат да се правят с въртящ диск:

Туистове за косите коремни мускули без тежести

  • Сложете въртящият диск на пода, стъпете върху него, като разстоянието между ходилата ви трябва да бъде около 5 сантиметра.

  • Свийте леко коленете и лактите си, като лактите трябва да са позиционирани в близост до тялото.

  • Започнете въртенето, като то трябва да се прави до около 45 градуса на ляво и на дясно спрямо началната ви позиция. При достигане под такъв ъгъл, старайте се да спирате и да обръщате рязко посоката на въртене, като по този начин косите мускули на корема са силно ангажирани.

  • Всяка серия трябва да продължи поне до достигане на 20-25 завъртания във всяка посока.

Туистове с използване на тежести

Туистове на въртящ диск с тежести за китките или с дъмбели

  • Упражнението е подобно на горното, но с разликата, че имате тежести на китките или дъмбели в ръцете (дланите са обърнати една към друга).

  • За усложняване на движението, по време на въртенето правете и бицепсови сгъвания последователно с едната и с другата ръка.

  • Направете по 2-3 серии с 15-20 повторения на завъртанията.

Туистове на въртящ диск с медицинска топка

  • Вземете в двете си ръце медицинска топка с подходящо тегло (2,5 килограма са добър вариант за начинаещите).

  • В този вариант усуквайте горната част на тялото си в противоположна посока на долната част, като държите топката на нивото на гърдите си с леко присвити в лактите ръце.

  • Отново сериите са 2-3, а повторенията 15-20.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиВидеоЛайфстайлЛеченияДиетиПсихологияАлт. медицинаАнкетиТестовеСпециалистиХранене при...ИнтервютаНовиниФизиологияИзследванияКлинични пътекиИсторияОрганизацииНормативни актовеБотаника