Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Може ли уличният фитнес да замени тренировката в зала?

Може ли уличният фитнес да замени тренировката в зала?

Може ли уличният фитнес да замени тренировката в зала? - изображение

Обикновено трениращите във фитнес залите гледат с насмешка на тези, които тренират предимно на открито: „Уличен фитнес, пффф, сериозно, наистина ли мислите, че с това можете да постигнете нещо по-сериозно от някакъв малко по-добър релеф??? Погледнете ги тези момченца, те са по не повече от 60-70 килограма и с тези тънки пилешки крака!“ - обикновено това е най-срещаната реакция от страна на занимаващите се с бодибилдинг. „Тренирах на лостовете повече от 3 години, но изобщо не бях доволен от напредъка си. Просто не се получи достатъчно мускулна маса. Ако искате да изградите сериозни мускули и да бъдете по-силни, тогава влезте в залата и използвайте големи тежести! За по-малко от година аз постигнах два пъти по-добри резултати, отколкото за трите прекарани по лостовете на стрийт фитнесите.“

Кали Масъл обаче е живото опровержение на всичко това. В не един и два негови клипа той казва: „Можете да вдигате по 100 килограма от лежанка, можете да правите мъртви тяги и каквото там друго правите във фитнеса, но ако не можете да правите силови набирания на лоста, вие сте слаби.“

Когато притежавате голяма телесна маса, упражненията като лицеви опори на една ръка, ходенето на ръце или раменните преси с вдигнати вертикално нагоре крака, силовите набирания и хоризонтална везна на лост носят огромни позитиви.

Да не забравяме, че уличният фитнес може да се прави навсякъде! Когато сте на почивка и наоколо няма фитнес зала, можете веднага да заложите на упражненията с използване на тялото или да намерите лост, пейка или друго съоръжение, за да направите вашата тренировка.

Много големи имена във бодибилдинга не са започвали директно от залата, а са заложили на стрийт фитнеса за изграждане на основата. Не случайно те никога не забравят да включват поне по 2 упражнения, които са част от уличната тренировка в своите програми.

Реален поглед върху възможностите на уличния фитнес


На този вид фитнес много често се гледа по много погрешен начин. Разбира се, че и тук има плюсове и минуси, както останалите тренировъчни методи. Не всеки, който се занимава с фитнес цели да натрупа мускулна маса. Уличният фитнес спомага за изграждане на контрол на тялото, баланс, сила в коремната мускулатура, издръжливост и подобряване на представянето в тренировките.

Логично е, че след като тренирате дълго време на лостовете, нещата да станат по-лесни за вас, но това е защото вече сте усвоили контрола на тялото си. Не си мислете, че нещата са толкова елементарни... Колко културиста сте виждали да правят по 30 набирания на лост или човешки флаг?

Най-често хората залагат на уличният фитнес, когато няма достатъчно близка зала до дома им. Така се сдобиват и със страхотна гъвкавост, наборът от упражнения е неизчерпаем, а не на последно място, всичко е безплатно.

Кали Масъл, въпреки че тренира и в зала, той не пропуска своите тренировки навън.  

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСпорт и туризъмСнимкиСпортЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноХранене при...АнкетиОбразованиеВидеоОрганизацииПроизводители