Начало Спорт Спортен дух Спортна мотивация и вдъхновение На 62 години, доктор Мими Секор направи своя дебют в бодибилдинга

На 62 години, доктор Мими Секор направи своя дебют в бодибилдинга

На 62 години, доктор Мими Секор направи своя дебют в бодибилдинга - изображение

Доктор Мими Секор е сертифицирана семейна медицинска сестра от повече от 40 години и след като дълги години се грижи за здравето на своите пациенти, тя осъзнава, че е оставила своето здраве на задната седалка. Нейната дъщеря е професионален състезател в категорията „Женска физика“ на Международната Федерация по Бодибилдинг и майката решава да отиде във фитнес залата и да види в какво се състоят тренировките.

Тя се решава на тази стъпка, след като започва да напълнява след менопаузата, да страда от безсъние и да изпитва необяснима тревожност. Вместо да се предаде пред старостта, тя прави положителна промяна в живота си. Само две години и половина по-късно, тя се качва на сцената на състезанието по културизъм „Битката на Боговете“ в Провидънс (щата Род Айлънд, САЩ), в категорията над 40 години. Нейният дебют в света на фитнес надпреварите е на... 62 години.

Мими Секор започва всичко с въртене на велоергометър и вдигане на леки гирички в хола на дома си. Докато тя защитава докторската си степен, тя взема решение да се качи на ново ниво. Откакто е започнала да се занимава с фитнес, тя е отслабнала с 18 килограма и е свалила 30 сантиметра от обиколката на талията си. Според нея, всички хора трябва да се грижат за здравето си, а възрастта е просто число.

„Започнете да правите малки промени днес! Не отлагайте, не чакайте да дойде идеалното време! Просто се потопете в тренировките и бъдете мотивирани! - казва Секор.

Дъщеря й, Катрин, е човекът, който изготвя тренировъчната програма и прави промени в начина й на хранене, тъй като Мими Секор решава да се подготви за състезание:

„С експертната помощ на дъщеря ми, аз основно промених моя тренировъчен режим и диетата ми. Ключовата стратегия на моя успех е в консумацията на 110 грама протеин на всеки 3 часа и на 75 грама въглехидрати за деня (без да броя въглехидратите преди тренировка), пиенето на повече вода, водене на статистика на всичко изядено от мен (включително на снаксовете, близалките и хапките), претегляне и измерване при приготвяне на храната ми.“

Видимата нейна промяна също така води и до емоционални промени в живота й. В началото тя не може да осъзнае, че тялото и става все по-добре оформено и сега, когато поглежда назад, тя споделя, че ако не е била дъщеря й, която да я окуражава, тя би се отказала. Това е и причината, поради която много хора не успяват да постигнат успехи – просто не усещат подкрепа, когато имат най-силна нужда от нея.

Най-голям стрес изживява, когато отива на първото си състезание. Когато вижда конкуренцията, Мими Секор става изключително изнервена:

„Бях ужасена в момента, преди излизане на сцената. Осъзнах, че бях почти 20 години по-възрастна от повечето участнички в категорията, но се качих, като се надявах поне малко да съм конкурентна на тях.“

Когато излиза на сцената, тя забравя за всичко и показва постигнатото с много труд, което не оставя незабелязано от съдиите. Нейният съвет към всички, които не мислят, че могат да се справят с трудностите са да бъдат последователни, да намират време за тренировки всеки ден, без значение от трудностите, да се хранят здравословно и да не забравят за добрия сън.

След като веднъж излиза на сцената, тя няма никакво намерение да се отказва. Тренира още по-усърдно и смята през 2017 година да се състезава на възможно най-много състезания.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортИсторияСпорт и туризъмХранене при...СнимкиЛайфстайлСоциални грижиПсихологияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноЛеченияБотаникаКлинични пътеки